Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 26.11.2012 № 1351 затверджено Правила охорони праці для виноробного виробництва.
Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 26.11.2012 № 1351 затверджено Правила охорони праці для виноробного виробництва.
Ці Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність з виробництва виноградних та інших плодово-ягідних вин. Правила встановлюють вимоги до охорони праці під час зазначеного виробництва та є обов’язковими для виконання працівниками та роботодавцями.
Вважаються такими, що не застосовуються на території України, Правила з техніки безпеки і виробничої санітарії у виноробній промисловості, затверджені Міністерством харчової промисловості СРСР у 1980 році (НПАОП 15.9-1.20-80), та Правила техніки безпеки і виробничої санітарії для підприємств виноробної промисловості, які розміщені в підземних гірничих виробках, затверджені Міністерством харчової промисловості у 1984 році (НПАОП 15.9-1.26-84).
Наказ зареєстровано в Мін’юсті 14.12.2012 за № 2073/22385, набрав чинності 04.01.2013
Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
Підготовку до зимового періоду розпочинати заздалегідь. Особливо важливо при цьому врахувати досвід минулого року, який виявився для більшості підприємств надзвичайно складним через постійні обстріли енергетичної інфраструктури. Більше про охорону праці в осінньо-зимовий період — у статті.
У законодавстві чітко вказано, в який випадках інженер з охорони праці за сумісництвом працювати може, а в яких — ні. Також потрібно розрізняти поняття «сумісництво» та «суміщення». Як не порушити законодавство — далі у статті.