Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 26.11.2012 № 1351 затверджено Правила охорони праці для виноробного виробництва.
Ці Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність з виробництва виноградних та інших плодово-ягідних вин. Правила встановлюють вимоги до охорони праці під час зазначеного виробництва та є обов’язковими для виконання працівниками та роботодавцями.
Вважаються такими, що не застосовуються на території України, Правила з техніки безпеки і виробничої санітарії у виноробній промисловості, затверджені Міністерством харчової промисловості СРСР у 1980 році (НПАОП 15.9-1.20-80), та Правила техніки безпеки і виробничої санітарії для підприємств виноробної промисловості, які розміщені в підземних гірничих виробках, затверджені Міністерством харчової промисловості у 1984 році (НПАОП 15.9-1.26-84).
Наказ зареєстровано в Мін’юсті 14.12.2012 за № 2073/22385, набрав чинності 04.01.2013
