Відключення світла: як розподілятимуть електроенергію?

Порядок передбачає наявність пріоритетних споживачів

Відключення світла: як розподілятимуть електроенергію?

28 червня 2024 року набув чинності Порядок визначення та застосування граничних величин споживання електричної потужності, затверджений постановою КМУ від 24.05.2024 № 600 (далі — Порядок). Документ вдосконалює механізм балансування роботи Об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України та безперебійне електропостачання критично важливим споживачам в умовах дефіциту електроенергії та стабілізаційних обмежень.

Як безпечно експлуатувати генератори в літній період

Порядок забезпечить справедливу і рівномірну черговість розподілу доступної електроенергії побутовим споживачам при застосуванні заходів з обмеження електроенергії, обумовлених масовими пошкодженнями критичної енергетичної інфраструктури.

Відповідно до Порядку, обласні та Київська міська військові адміністрації готують і затверджують переліки критично важливих об’єктів, яким має бути забезпечено пріоритетне електропостачання відповідно до встановленого мінімального навантаження.

До переліку можуть бути віднесені об’єкти, які забезпечують роботу:

  • об’єктів критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору та сектору системи життєзабезпечення, включених до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури;
  • закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності;
  • військових частин та територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки (зокрема об’єкти, що використовуються для територіальної громади в умовах воєнного стану);
  • підприємств оборонного комплексу;
  • підприємств, діяльність яких важлива для забезпечення продовольчої, економічної та/або енергетичної безпеки країни, підприємств з неперервним циклом виробництва;
  • електронних комунікаційних мереж;
  • органів державної влади.

Для споживачів, які не належать до цих переліків, оператор системи передачі НЕК «Укренерго» зобов’язаний забезпечити справедливу й рівномірну черговість розподілу граничної потужності.

Оператори систем розподілу у межах граничної потужності формуватимуть графіки погодинного відключення електроенергії та графіки обмеження і аварійного відключення споживачів.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заохочення працівників до дотримання правил безпеки

Важливим та першочерговим завданням безпеки праці на робочих місцях є формування лідерства вищого керівництва в питаннях безпеки та пріоритетної уваги до цих питань. У такому випадку працівник буде бачити і вірити, що безпека його праці - це одна з ключових цінностей підприємства. Саме це є одним із мотивів безпечної поведінки працівників.
92

Впроваджуємо Правила внутрішнього трудового розпорядку

Правила внутрішнього трудового розпорядку (ПВТР) регулюють трудові відносини та є обов’язковими для усіх працівників підприємства. Під час інспектування фахівці Держпраці перевіряють, чи ознайомлені працівники з Правилами. Дізнайтеся, хто має розробити та ввести в дію ПВТР.
19253

Можливості використання штучного інтелекту в охороні праці

ШІ вже найближчим часом може стати надійним помічником, який буде допомагати фахівцям з охорони праці значно економити час для виконання різних задач. Роль штучного інтелекту в охороні праці буде дуже стрімко розвиватися. Він зможе вже найближчим часом стати однією із базових компетенцій сучасних спеціалістів з ОП.
1195

Склад автомобільної аптечки

Правильно укомплектована автомобільна аптечка може врятувати чиєсь життя. У статті розповідаємо, які види автомобільних аптечок існують, яким має бути вміст аптечки для транспортних засобів, де її зберігати та яка відповідальність за відсутність аптечки.
64878

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді