Нацплан з клімату та енергетики: скільки коштів хочуть залучити

Стратегія розрахована на період до 2030 року

Нацплан з клімату та енергетики: скільки коштів хочуть залучити

Кабінет Міністрів схвалив Національний план з енергетики та клімату. Програма розрахована на період до 2030 року та спрямована на узгодження екологічної, енергетичної та економічної політики.

Як безпечно експлуатувати генератори в літній період

Розробка стратегічного документа відбувалася відповідно до вимог Регламенту (ЄС) 2018/1999 з урахуванням практики країн-членів ЄС.

У Мінекономіки зауважили, що створення плану є важливою частиною євроінтеграційного процесу. 

Програма передбачає досягнення таких цілей:

  • скорочення викидів парникових газів на 65% (у порівнянні з 1990 роком); 
  • досягнення 27% частки відновлюваних джерел енергії у загальному кінцевому енергоспоживанні; 
  • поглиблення диверсифікації джерел і шляхів постачання енергоресурсів (до 30% від одного постачальника);
  • первинне споживання енергії до 72,224 млн т. н. е. (тонна нафтового еквівалента), кінцеве споживання — 42,168 млн т. н. е.

Ухвалена стратегія, як передбачають, стимулюватиме допомогу від міжнародної спільноти. Так, у Кабміні повідомили, що потреба в інвестиціях становить щонайменше 41,5 млрд дол.  

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Впроваджуємо Правила внутрішнього трудового розпорядку

Правила внутрішнього трудового розпорядку (ПВТР) регулюють трудові відносини та є обов’язковими для усіх працівників підприємства. Під час інспектування фахівці Держпраці перевіряють, чи ознайомлені працівники з Правилами. Дізнайтеся, хто має розробити та ввести в дію ПВТР.
19152

Можливості використання штучного інтелекту в охороні праці

ШІ вже найближчим часом може стати надійним помічником, який буде допомагати фахівцям з охорони праці значно економити час для виконання різних задач. Роль штучного інтелекту в охороні праці буде дуже стрімко розвиватися. Він зможе вже найближчим часом стати однією із базових компетенцій сучасних спеціалістів з ОП.
145

Правила будови і безпечної експлуатації електроустановок споживачів

Яким вимогам повинні відповідати працівники, котрі обслуговують електроустановки споживачів? Як створити безпечні умови праці для таких працівників? Хто і за що несе відповідальність під час виконання робіт в електроустановках? Експерт проаналізував Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, щоб відповісти на ці та інші питання.
67435

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
62007

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді