Бронювання для працівників оборонпрому: нові критерії

Уряд оновив критерії брнювання

Бронювання для працівників оборонпрому: нові критерії

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром) оновило критерії бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК). Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час

Мобілізаційний закон запрацює з 18 травня 2024 року

Зміни до Критеріїв для визначення Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України підприємств, установ і організацій у сфері оборонно-промислового комплексу, промисловості, літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки, затверджених наказом Мінстратегпрому від 23.02.2023 № 27, передбачає наказ Мінстратегпрому від 24.04.2024 № 58 (далі — Наказ № 58).

Підприємство визначатимуть таким, що має важливе значення для національної економіки, з урахуванням таких оновлених критеріїв:

  1. перебування підприємства у процесі виконання:
    • держконтракту (договору), укладеного ним з державним замовником у сфері оборони, або залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних договорів (контрактів), до виконання такого держконтракту (договору);
      або
    • договору щодо виробництва товарів оборонного призначення, зокрема озброєння, військової і спеціальної техніки, боєприпасів, їх складових частин за рахунок коштів інших позабюджетних джерел, незаборонених законодавством України, у тому числі коштів благодійної допомоги у випадку, якщо поставка зазначених товарів оборонного призначення відбувається до військових частин ЗСУ та інших військових формувань.
      Обсяг виробництва товарів, виконання робіт, надання послуг оборонного призначення становить понад 50% від загального обсягу виробництва товарів, виконання робіт, надання послуг підприємства за останній звітний період;
  2. отримання підприємством фінансової державної підтримки у вигляді грантів згідно з Порядком надання фінансової підтримки для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони, затвердженим постановою КМУ від 08.03.2024 № 262.

Важливим визнають підприємство, що відповідає хоча б одному із встановлених критеріїв. 

Раніше вимагалась відповідність двом критеріям

Наказ № 58 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наряд-допуск на виконання робіт в електроустановках

Наряд-допуск — це складене на спеціальному бланку розпорядження на безпечне проведення роботи, що визначає її зміст, місце, початок і закінчення, відповідальних за виконання роботи тощо. Скачайте чинний у 2024 році бланк наряду-допуску на виконання робіт в електроустановках та дізнайтеся, як правильно його оформлювати.
24129

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7294

Аналізуємо Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань

Типове положення про навчання з питань охорони праці встановлює вимоги щодо організації навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників підприємства.
28972

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
79497

Заохочення працівників до дотримання правил безпеки

Важливим та першочерговим завданням безпеки праці на робочих місцях є формування лідерства вищого керівництва в питаннях безпеки та пріоритетної уваги до цих питань. У такому випадку працівник буде бачити і вірити, що безпека його праці - це одна з ключових цінностей підприємства. Саме це є одним із мотивів безпечної поведінки працівників.
93

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді