Як перевірятимуть укриття? Діє новий закон

Документ оновив вимоги Кодексу цивільного захисту та низки інших документів

Як перевірятимуть укриття? Діє новий закон

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, вдосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян» після публікації 19 квітня у парламентській газеті «Голос України» набув чинності.

Цивільний захист на підприємстві: відповідаємо на запитання

Документ, зокрема, запроваджує зміни норм Кодексу цивільного захисту стосовно укриття населення у фонді захисних споруд. 

Так, передбачені планові комплексні перевірки працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій споруд цивільного захисту. Крім того, інспектуватимуть виправлення виявлених проблем. Можливі також позапланові перевірки.

Після проведення заходів контролю балансоутримувачі отримуватимуть відповідний акт обстеження.

Також додано деякі інженерно-технічні вимоги.

А от суб’єкти господарювання зобов'язані забезпечувати засобами колективного захисту не лише своїх працівників, а й інші категорії населення: відвідувачів, учнів,вихованців інтернатів, пацієнтів стаціонару тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13713

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69622

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91329

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1098

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді