Аварії через використання газу: Кабмін оновив правила контролю

Правила безпеки будуть оновлені

Аварії через використання газу: Кабмін оновив правила контролю Пожежна безпека під час експлуатації газопроводів і газового обладнання

Кабінет Міністрів ухвалив постанову щодо оптимізації діяльності у сфері державного енергетичного нагляду на ринку природного газу. Зокрема, документ передбачає, що Міністерство енергетики має розробити та затвердити правила технічної експлуатації систем газопостачання (з визначеними вимогами до суб'єктів господарювання, які виконують роботи з технічного обслуговування димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об'єктів, житлових і громадських будинків).

Аварії через використання газу: Кабмін оновив правила контролюНаказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство

Водночас на заміну Правил безпеки систем газопостачання (наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 15.05.2015, №285) буде розроблено правила з питань гарантування безпеки та здоров'я працівників під час експлуатації систем газопостачання.

Проводити технічне розслідування обставин і причин виникнення аварій, пов'язаних із використанням газу в побуті, буде Державна інспекція енергетичного нагляду (замість Держпраці).

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для заправника при виконанні робіт згідно з його обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
18395

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14792

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
25997

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді