Техпаспорт, посвідчення і автомобільний номер: що змінив уряд?

Кабмін розширив можливості отримати потрібні документи

image17

Безпека дорожнього руху на підприємстві

Кабмін спростив процедуру допуску осіб до керування транспортними засобами (ТЗ) і оформлення посвідчень водія. Відтак перевірка відомостей здійснюватиметься автоматично.

Таке рішення Уряд ухвалив постановою «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання» від 8 серпня 2023 року.

Громадяни, зокрема, матимуть змогу в зручному для них форматі отримати пластикове свідоцтво про реєстрацію ТЗ і номерних знаків — поштовим зв’язком або в сервісному центрі МВС.

Також цей документ сприятиме покращенню електронної інформаційної взаємодії МВС з іншими суб’єктами для автоматизації системи перевірки відомостей необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС.

Ці можливості стануть доступними після того, як постанова набере чинності.

123.pngІз 7 серпня 2023 р. запрацювала нова сервісна послуга, яка дозволяє громадянам обирати й бронювати бажаний номерний знак для авто. Замовити послугу можливо за типом ТЗ. На один ТЗ громадянин може замовити та отримати один номерний знак.

Скористатися послугою можна через Електронний кабінет водія – https://e-driver.mvs.gov.ua/login

Бронювання діє протягом 10 календарних днів. Після завершення цього строку замовлення скасовується автоматично.

Із 6 серпня 2023 року набрала чинності урядова постанова від 02.05.2023 № 437, яка надає право автосалонам генерувати довіреність на право представляти інтереси покупця ТЗ. Таку довіреність сторони мають змогу підписати просто в автосалоні й без нотаріуса.

Довіреність, а також акт приймання-передачі ТЗ формується за допомогою Єдиного державного реєстру. Покупець за бажанням підписує паперовий бланк або використовує електронний цифровий підпис.

У зв’язку із цим тепер покупцю нового ТЗ необов’язково отримувати «транзитний» номерний знак для разових поїздок, щоб дістатися до сервісного центру МВС.

Представник автосалону отримає свідоцтво про реєстрацію ТЗ на ім’я покупця та номерні знаки у сервісному центрі МВС. При цьому ТЗ може залишатися на території салону. Власник лише забере вже зареєстрований ТЗ у продавця.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46914

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30103

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10550

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47607

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183248

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді