Особливості службового розслідування у червневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 06/2014)

Журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 06/2014 підготував низку цікавих, важливих та корисних публікацій. Знаємо, як ви потребуєте експертних коментарів до змін у законодавстві, особливо, коли йдеться про один із основоположних законодавчих актів — Закон України «Про охорону праці». Нововведення стосуються скорочення кількості документів дозвільного характеру, отож, про сертифікацію та декларування читайте у Довіднику.

Журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 06/2014 підготував низку цікавих, важливих та корисних публікацій. Знаємо, як ви потребуєте експертних коментарів до змін у законодавстві, особливо, коли йдеться про один із основоположних законодавчих актів — Закон України «Про охорону праці». Нововведення стосуються скорочення кількості документів дозвільного характеру, отож, про сертифікацію та декларування читайте у Довіднику.

У попередніх номерах журналу ми розповідали про службове розслідування. Ця тема викликала жвавий інтерес у спеціалістів з охорони праці, тому на ваші прохання публікуємо статтю про особ­ливості службового розслідування та його відмінності від розслідування нещасного випадку на виробництві.

Для закладів охорони здоров’я ми підготували консультацію про посаду спеціаліста з охорони праці: можливості сумісництва та суміщення такого спеціаліста, нормативи введення посади та багато іншого.

Літо — пора відпусток, тому для спеціаліста з охорони праці автопідприємства знадобиться консультація про додаткові відпустки слюсарю з ремонту автомобілів та іншим працівникам — тепер ви точно знатимете, за яких умов вони можуть отримати додаткові дні до основної відпустки.

Усі спеціалісти з охорони праці погодяться з тим, як важливо правильно оформлювати документацію, пов’язану з робочим процесом. Якщо на підприємстві створюється система управління охороною праці за ДСТУ OHSAS 18001:2010, то корисні поради щодо ведення документації надасть ваш професійний порадник — журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці».

Не лише влітку, а й протягом усього року в пригоді вам, шановні спеціалісти, буде стаття про пенсії за віком на пільгових умовах за Списком № 1 працівників загальних професій.

Якщо на території вашого підприємства зберігаються транспортні засоби, то прочитайте публікацію експерта про вимоги до автостоянок та місць зберігання і перевірте, чи належним чином вони улаштовані. Теоретично ви можете перевірити знання, відповівши на запитання практикуму-тесту.

Практика розслідування нещасного випадку через недоліки у конструкції сходів нагадає вам, шановні читачі, про вимоги до східців.

Також у журналі продовжуємо коментувати нові Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. Персонажі малюнка на третій обкладинці журналу однак ще не почали працювати за новими Правилами, тож допоможіть їм і знайдіть порушення.

Якщо ви не встигли оформити передплату на ІІ півріччя на пошті чи у передплатній агенції, нагадуємо, що передплатити видання у будь-який час і на будь-який період можна безпосередньо у редакції за найнижчими цінами

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
18

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23680

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36706

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10544

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32685

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді