Оновлено законодавство щодо харчових продуктів і сільгосппродукції

Блок під заголовком новини 1Підпишіться на Telegram-канал Служба охорони праці. Новини! Оперативно й без зайвого шуму інформуємо про важливе

Новий закон, зокрема, стосується сертифікації товару

image58

Пожежна безпека під час збирання врожаю

Із 1 жовтня набрав чинності Закон України «Про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, захист прав та застосування схем якості, включаючи традиційні гарантовані особливості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів» № 2572-IX (далі — Закон № 2572).

Закон № 2572 дозволить наблизити законодавство України до права Європейського Союзу.

Основні норми Закону № 2572:

  • впроваджує поняття традиційної гарантованої особливості, умови надання їй правової охорони, поняття та процедуру застосування особливих показників якості;

signs.pngБільше про правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві

  • визначає вимоги до документів для державної реєстрації географічних зазначень і традиційних гарантованих особливостей;
  • установлює вимоги до технічних умов, яким має відповідати товар, для якого заявляють географічне зазначення або традиційну гарантовану особливість;
  • уточнює перелік прав і обов’язків, що випливають з державної реєстрації географічних зазначень;

mquestion04.pngЯк організувати роботу сезонних працівників сільського господарства

  • установлює порядок сертифікації товару щодо його відповідності специфікації товару із географічним зазначенням, традиційною гарантованою особливістю.

Джерело: ВРУ

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
56022

Інструкція з охорони праці під час робіт з ручним електрифікованим інструментом

Інструкція з охорони праці під час роботи з електроінструментом — це нормативний документ, що визначає обов’язкові вимоги з ОП при використанні ручного електрифікованого інструменту. Завантажуйте інструкцію та адаптуйте її до потреб вашого підприємства.
31568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді