Кабмін спростив надання соціальних послуг переселенцям

Теми:

receptio.png

Із серпня внутрішньо переміщені особи (ВПО) можуть отримувати соціальні послуги та виплати на підставі довідки від Державної міграційної служби України (ДМС) або єДокумента.

Як внутрішньо переміщеній особі пройти МСЕК

Таку можливість передбачає постанова КМУ від 01.07.2022 № 755, ініційована Мінреінтеграції спільно з Мінсоцполітики та ДМС.

Зміни суттєво спрощують отримання послуг людям, які перемістилися із районів бойових дій і втратили документи. Відтепер громадяни можуть ставати на облік, реєструватись та отримувати допомогу від держави як ВПО навіть без наявності паспорта. Натомість достатньо надати:

  • довідку від ДМС;

  • або тимчасовий документ, який посвідчує особу під час воєнного стану, — єДокумент, доступний у застосунку «Дія».

 

Довідку про те, що особа звернулась за оформленням ID-картки або паспорта-книжечки, можна отримати:

  • у підрозділах ДМС;

  • центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП);

  • центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс», якщо особа ідентифікована за відомостями Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС.

Громадяни також можуть отримати довідку про те, що особа звернулася за оформленням паспорта-книжечки або вклеювання до нього фотокартки при досягненні 25-, 45-річного віку. Такий документ оформляє лише територіальний підрозділ ДМС.

Джерело: Урядовий портал

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 40% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46922

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30105

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10551

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47627

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді