Підприємці зможуть подавати декларацію для отримання дозволів та ліцензій через "Дію"

Уряд прийняв постанову, відповідно до якої удосконалено механізм подання підприємцями декларацій для отримання дозволів та ліцензій
На період воєнного стану застосовуйте машини та устатковання на підставі декларації

Як організувати роботи з підвищеною небезпекою під час воєнного стану

Вже найближчим часом підприємцям дозволять подавати декларації для отримання дозволів та ліцензій на провадження господарської діяльності через портал та додаток «Дія».

Допоки декларації надсилаються безпосередньо або ж через ЦНАП до Мінекономіки поштою та на електронну адресу: [email protected].

Наразі Уряд адаптовує норми законодавства у дозвільній сфері до реалій воєнного стану. Роботодавці зможуть максимально швидко подати декларацію на провадження господарської діяльності, зокрема на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, без отримання дозвільних документів.

Джерело: Фейсбук-сторінка Держпраці

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікація шкідливих і важких умов праці

Як здійснюють оцінку умов праці на робочих місцях, які бувають ступені шкідливих умов праці, якими нормативними документами затверджено переліки робіт зі шкідливими і важкими умовами праці — далі у статті
87792

Безпека праці при звалюванні дерев

Під час звалювання дерев дуже важливо дотримуватися визначеної у законодавстві послідовності дій. Про те, як безпечно організувати роботи з видалення дерев і які нормативні документи визначають ці вимоги — далі у статті.
3967

Охорона праці під час вантажно-розвантажувальних робіт

Як забезпечується охорона праці під час безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт на підприємстві? Дізнайтеся, як розробити й затвердити відповідну організаційно-технологічну документацію, яких вимог законодавства дотримуватися.
27558

Наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство

Визначити обов'язки працівників, які відповідатимуть на підприємстві за технічний стан, безпечну експлуатацію газового господарства та за облік використаного природного газу допоможе наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство.
10190

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді