Головне в лютому

Ми зібрали для вас найважливіші помічні матеріали. Це зразки оформлення документів, фахові консультації та актуальні новини.

Головне в лютому

Торговельна діяльність однаково важлива для всіх регіонів України і зберігає своє значення попри пандемію. Заступниця начальника відділу пожежно-профілактичної роботи Добровільного пожежного товариства України Світлана Трошина розповіла, як організувати пожежну безпеку на об’єктах торгівлі, як утримувати території, приміщення та електроустановки, які первинні засоби пожежогасіння використовувати.

Вимоги пожежної безпеки для підприємств торгівлі

У лютому набрала чинності низка документів, які, передусім, пов'язані з дорожньою галуззю.

Документи, які набрали чинності з 1 лютого 2022 року

Взимку та навесні роботи на висоті можуть бути ще більш небезпечними внаслідок зміни погодних умов. Тож слід ретельно добирати засоби захисту та пристосування та правильно їх експлуатувати. У цьому допоможе консультація доцента кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності Національного університету водного господарства та природокористування.

Перебування на роботі в нетверезому стані є неприпустимим та може бути небезпечним як для самого порушника, так і для інших співробітників. І роботодавець має право звільнити такого безвідповідального працівника. Але зробити це також слід правильно.

Як звільнити працівника, що перебуває на роботі у нетверезому стані

Крім того, фахівцям з охорони праці стануть у пригоді зразки оформлення документів. Спираючись на них, можна набагато швидше оформити документацію власного підприємства.

  1. Звіт із праці за формою № 1-ПВ (квартальна)

  2. Наказ про призначення відповідального за проведення робіт на висоті

  3. Акт про відмову в підписанні припису

  4. Дефектний акт на списання основного засобу (обладнання, матеріалів)

  5. Журнал дефектів і неполадок в електроустановках

  6. Роботи з підвищеною небезпекою, які можуть бути в медичному закладі

  7. Журнал обліку видачі посвідчень про проходження навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки


    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Температурний скринінг працівників: як запровадити

    Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
    36590

    Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

    Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
    10103

    Охорона праці жінок в Україні

    Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
    31746

    Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

    Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
    162927

    Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

    У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
    52

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді