Затверджено порядок надання пільг

Уряд затвердив Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї

Постановою КМУ від 04.06.2015 № 389 затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Він визначатиме механізм реалізації права на отримання пільг:

  • з оплати послуг за користування житлом (квартплата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій);
  • комунальних послуг;
  • за користування паливом, скрапленим газом, телефоном, а також послуг із встановлення квартирних телефонів.

Пільги надаватимуться, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

До сукупного доходу включаються нараховані:

  • пенсія;
  • зарплата;
  • грошове забезпечення;
  • стипендія;
  • соцдопомога (крім одноразових частини допомоги при народженні дитини та частини допомоги при усиновленні дитини, допомоги на поховання, одноразової допомоги);
  • доходи від підприємницької діяльності.

Постанова набирає чинності з 01.07.2015.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи мають працівники право не працювати під час повітряної тривоги

Чи оплачується робота під час повітряної тривоги? Який штраф за роботу під час повітряної тривоги? Які дії працівників під час повітряної тривоги? Відповіді на ці питання та все про те, як створити безпечні умови праці під час повітряної тривоги – у статті.
97

Порядок затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки

Які обов’язки для керівників підприємств та осіб, котрі проводять навчання, передбачені документом? Та як за новим порядком проводити інструктажі з пожежної безпеки — розкажемо у статті.
5225

Організація навчання працівників з електробезпеки

Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
19097

Розробляємо План роботи служби охорони праці

Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
38456

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді