Держпраці оштрафувала на 134 400 грн роботодавця в Сумській області за порушення КЗпПУ

Інспекторами Держпраці при перевірці були виявлені порушення законодавства про працю в одному з закладів харчування Сумській області. Спеціалісти служби наклали штраф на ТОВ «Чін-чін» та відповідний ФОП, які проводять свою діяльність у сфері надання послуг мобільного харчування. Відповідно до ст. 265 КЗпПУ загальна сума штрафних санкцій становила 134 400 грн.

Підставою для проведення позапланового контрольного заходу було звернення працівників підприємства до Управління Держпраці про порушення їхніх трудових прав. Фахівці Держпраці встановили, що працівник був допущений до роботи без укладення з ним трудового договору, що є порушенням, за яке згідно зі ст. 265 КЗпПУ до підприємства застосовано штрафну санкцію в тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Встановлено порушення вимог ст. 106  КЗпПУ. Роботодавець за погодинною системою оплати праці не забезпечив оплату в подвійному розмірі годинної ставки роботи в надурочний час, а також порушив порядок виплати заробітної плати та звільнення.

Читайте на порталі: Штрафи для роботодавців у 2017 році: повний перелік.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77449

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
23864

Спецодяг для кухарів

Кухаря забезпечують спецодягом, спецвзуттям та іншими санітарними засобами. Існують певні вимоги щодо розміру, матеріалів, крою такого одягу та особливостей його використання. Детальніше про спецодяг для кухарів – у статті.
25425

Навчання і перевірка знань з охорони праці працівників закладів освіти

Чинне законодавство вимагає, щоб працівники протягом трудової діяльності проходили навчання і перевірку знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Про те, як організувати навчання і перевірку знань з охорони праці працівників закладів освіти, — далі у статті.
15162

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді