Хто відповідає за підготовку робочих місць і допуск до роботи відряджених працівників

Державна служба України з питань праці у листі від 21.04.2016 № 4687/2/5.1-ДП-16 зазначає, що відповідно до вимог Правил безпечної експлуатацiї електроустановок споживачiв (НПАОП 40.1-1.21-98), пiдготовка робочого мiсця i допуск до роботи вiдряджених працiвникiв — це завдання оперативних працiвників експлуатуючої органiзацiї.

Згідно пункту 1.2 НПАОП 40.1-1.21-98 працiвники оперативнi — це працiвники, якi перебувають на чергуваннi в змiнi й допущенi до оперативного керування та оперативних перемикань: диспетчери, черговi iнженери i технiки, начальники змiн, черговi по будинку i щитах керування, члени оперативно-виїзних бригад.

Отже, якщо спецiалiзована органiзацiя має оперативних працiвникiв, вони можуть готувати робочi мiсця i допускати до роботи вiдряджених працiвникiв.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Надомна робота в Україні: особливості оформлення

Щоб працівник мав право виконувати роботу віддалено, повинні бути створені необхідні умови праці. Дізнайтеся, як у 2024 році організувати надомну роботу з урахуванням вимог воєнного часу.
6689

Безпечна експлуатація АЗС

Автозаправні станції є об’єктами підвищеної небезпеки, тому існують чіткі вимоги до організації безпечної експлуатації АЗС. Ці вимоги стосуються, як будівництва АЗС, так і їх щоденної роботи. Також надзвичайно важливо мати готовий план дій у разі настання аварійної ситуації на АЗС, ймовірність настання якої під час війни зростає.
25527

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також скачуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
121568

Наряд-допуск на виконання вогневих робіт

В яких випадках потрібно оформлювати наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт, хто розробляє такий документ? Відповіді на ці питання ви знайдете у статті, а також зможете скачати бланк наряду-допуску на виконання вогневих робіт.
20896

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді