Статті за темою Санітарно-гігієнічні норми

Враховуємо небезпечні та шкідливі виробничі фактори
Вплив небезпечних та шкідливих виробничих факторів на працівників може бути різним залежно від типу фактора, його інтенсивності та тривалості дії. Роботодавець зобов’язаний усунути шкідливі та небезпечні виробничі фактори або мінімізувати їхній вплив до гранично-допустимих значень, встановлених у санітарних нормах, правилах і нормативно-технічній документації. Які вирізняють шкідливі виробничі фактори та засоби захисту від них — далі у статті.
228582
Як надати потерпілому домедичну допомогу при перегріванні
Перегрівання виникає через розлад терморегуляції організму за тривалої дії на нього високої температури. Якщо у спекотну погоду працівник раптово зблід, скаржиться на слабкість та запаморочення, це можуть бути ознаки перегрівання. Як надати йому допомогу?
8621
Санітарно-гігієнічна характеристика умов праці
Санітарно-гігієнічна характеристика умов праці складається, якщо є підозра на наявність у працівника професійного захворювання (отруєння). Дізнайтеся, на підставі яких документів складають санітарно-гігієнічну характеристику умов праці та чому сангігхарактеристики інколи оскаржують у суді
9724
Перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників
Ефективна робота з профілактики виробничого травматизму на виробництві залежить від належної підготовки, навчання та підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці. Провести перевірку знань допоможе орієнтовний перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників підприємства, підготовлений експертом
50971
Охорона праці і температурний режим у медичному закладі
Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
14263
Гігієнічна класифікація умов праці
Чим оптимальні умови праці відрізняються від допустимих? У чому різниця між шкідливими та небезпечними умовами праці? Детальніше про гігієнічну класифікацію умов праці — у статті.
25687
Правила охорони праці для працівників швейного виробництва
Попри те, що робота, пов’язана з виробництвом одягу, не здається сторонньому спостерігачу особливо складною та шкідливою, все ж існує чимало загроз здоров’ю працівників швейного виробництва. Дізнайтеся більше про ці загрози та про те, які правила охорони праці діють на швейному виробництві
4567
Як захистити працівників від переохолодження
Які негативні наслідки може мати вплив низьких температур та хто в зоні ризику, як надати домедичну допомогу при переохолодженні та відмороженні, що допоможе захистити працівників від переохолодження? Відповіді на ці та інші актуальні питання — у статті.
5127
Як надати домедичну допомогу при обмороженні
Зі статті ви дізнаєтеся про ознаки обмороження, його ступені, домедичну допомогу при обмороженні й переохолодженні та найпоширеніші помилки під час надання допомоги.
28760
Робота на відкритому повітрі взимку
Знижена температура повітря робочої зони та поверхні обладнання належить до фізичних небезпечних і шкідливих виробничих чинників. Як захистити працівників, які виконують роботу на відкритому повітрі взимку, — читайте в статті.
10055