Статті за темою Санітарно-гігієнічні норми

Гігієнічна класифікація умов праці
Чим оптимальні умови праці відрізняються від допустимих? У чому різниця між шкідливими та небезпечними умовами праці? Детальніше про гігієнічну класифікацію умов праці — у статті.
24890
Правила охорони праці для працівників швейного виробництва
Попри те, що робота, пов’язана з виробництвом одягу, не здається сторонньому спостерігачу особливо складною та шкідливою, все ж існує чимало загроз здоров’ю працівників швейного виробництва. Дізнайтеся більше про ці загрози та про те, які правила охорони праці діють на швейному виробництві
4249
Як захистити працівників від переохолодження
Які негативні наслідки може мати вплив низьких температур та хто в зоні ризику, як надати домедичну допомогу при переохолодженні та відмороженні, що допоможе захистити працівників від переохолодження? Відповіді на ці та інші актуальні питання — у статті.
4974
Як надати домедичну допомогу при обмороженні
Зі статті ви дізнаєтеся про ознаки обмороження, його ступені, домедичну допомогу при обмороженні й переохолодженні та найпоширеніші помилки під час надання допомоги.
28211
Робота на відкритому повітрі взимку
Знижена температура повітря робочої зони та поверхні обладнання належить до фізичних небезпечних і шкідливих виробничих чинників. Як захистити працівників, які виконують роботу на відкритому повітрі взимку, — читайте в статті.
9853
Оптимальні та допустимі мікрокліматичні умови
Залежно від періоду року та категорії робіт законодавством встановлено оптимальні та допустимі величини температури, відносної вологості та швидкості руху повітря, яких потрібно дотримуватися у робочій зоні виробничих приміщень. Дізнайтеся більше про оптимальні та допустимі мікрокліматичні умови зі статті.
36983
Враховуємо небезпечні та шкідливі виробничі фактори
Роботодавець зобов’язаний усунути шкідливі та небезпечні виробничі фактори або мінімізувати їхній вплив до граничнодопустимих значень, встановлених у санітарних нормах, правилах і нормативно-технічній документації. Які бувають шкідливі виробничі фактори — далі у статті.
225200
Виробнича вібрація: охорона праці
Що таке виробнича вібрація? В якому нормативному акті містяться санітарні норми виробничої вібрації. Яка існує класифікація виробничої вібрації та методика її вимірювання. Про це, а також про заходи, які допоможуть зменшити серйозні наслідки впливу вібрації на працівників, — далі у статті.
25099
Як надати потерпілому першу допомогу при перегріванні
Перегрівання виникає через розлад терморегуляції організму за тривалої дії на нього високої температури. Якщо у спекотну погоду працівник раптово зблід, скаржиться на слабкість та запаморочення, це можуть бути ознаки перегрівання. Як надати йому допомогу?
4200
Поліноз або алергія на цвіт
Усім, хто працює на відкритих майданчиках потрібно знати, як діяти, якщо алергія на цвіт стає на заваді роботі. Про те, які симптоми алергії на цвіт, хто у групі ризику, як лікують це захворювання, розповідає експерт.
14095