Наказ про припинення простою та призупинення трудового договору

Якщо роботодавець вирішує припинити простій і призупинити дію трудового договору з працівником через неможливість забезпечити роботою, він видає наказ про припинення простою та призупинення трудового договору

Скачайте наказ про припинення простою та призупинення трудового договору

Простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (ч. 1 ст. 34 КЗпП).

Якщо простій виник не з вини працівника, оформляють:

Чимало роботодавців з початку війни оголосили простій для працівників, які не можуть працювати дистанційно та не скористались правом на відпустку.

Якщо військова агресія проти України позбавила роботодавця можливості забезпечувати працівників роботою, він може припинити простій і призупинити дію трудового договору з працівником. Це передбачено Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ, який набув чинності 24.03.2022

Щоб правильно оформити наказ про припинення простою та призупинення трудового договору, скористайтеся зразком, розробленим експертом.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді