Проведення вступного інструктажу членам комісії зі спецрозслідування

513
Автор
Володимир Дрозд — сертифікований експерт Європейського співтовариства з охорони праці (CE ESOSH). Досвідчений фахівець-практик, який підкаже, як діяти інженеру ОП в будь-якій ситуації

Запитання

Чи проводити вступний інструктаж членам комісії зі спецрозслідування

Відповідь

Проведення вступного інструктажу членам комісії зі спецрозслідування Ні, не потрібно. 

Вступний інструктаж з охорони праці проводьте:

  • для усіх працівників, яких приймаєте на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади;
  • працівників інших організацій, які прибули на підприємство й беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства;
  • учнів і студентів, які прибули на підприємство для проходження професійного навчання;
  • екскурсантів у разі екскурсії на підприємство.

Інструктажі з охорони праці: кому та як проводити

Підстава —пункт 6.3 глави 6 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15.

Члени спеціальної комісії не підпадають під категорію осіб, які проходять вступний інструктаж. 

Вступний інструктаж з охорони праці проводьте: для усіх працівників, яких приймаєте на постійну або тимчасову роботу, незалежно від їх освіти, стажу роботи та посади; працівників інших організацій, які прибули на підприємство й беруть безпосередню участь у виробничому процесі або виконують інші роботи для підприємства; учнів і студентів, які прибули на підприємство для проходження трудового або професійного навчання; екскурсантів у разі екскурсії на підприємство. Підстава — пункт 6.3 глави 6 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15. Члени спеціальної комісії не підпадають під категорію осіб, які проходять вступний інструктаж.

Повне або часткове копіювання публікацій журналу для розповсюдження без письмового дозволу редакції журналу ЗАБОРОНЕНО

Джерело: https://esop.expertus.com.ua/10017166

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77447

Топ-7 найпоширеніших запитань про інструктажі з охорони праці

Інструктажі з охорони праці є важливою складовою безпечного робочого процесу, але часто виникає багато запитань. У статті ви знайдете відповіді на всі важливі питання: хто має проводити інструктаж, які типи бувають і як забезпечити безпеку на робочому місці.
2139

Інструктажі з електробезпеки

Роботодавець зо­бо­в’я­заний регулярно вживати заходів безпеки, щоб унеможливити або мінімізувати ризики виникнення пожежі й ураження працівників електричним струмом. Один із головних заходів — проводити інструктажі, навчання та перевірку знань працівників із питань електробезпеки. Більше про інструктажі з електробезпеки — дізнайтеся зі статті.
15734

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163431

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35619