Розлив пального: ліквідуємо безпечно

518

Запитання

Що робити, якщо працівники АЗС знайшли підтікання пального?

Відповідь

У разі появи слідів протікання рукавів потрібно вимкнути колонку і увімкнути знову лише після усунення несправностей. Витік пального необхідно засипати піском або сорбентами. Якщо ж це відбулося поблизу колонки, слід негайно зупинити заправляння авто та засипати пальне піском. 

Як запобігти пожежам на об’єктах із нафтопродуктами

Пісок після цього слід прибрати його за межі АЗС

Також у Держпраці наголошують на важливості дотримання таких правил зберігання та транспортування нафтопродуктів:

  • розливати нафтопродукти до металевих каністр чи невеликих металевих бочок тільки в приміщенні з системою примусової вентиляції;
  • залишити вільними хоча б 5 % об’єму резервуару під час заливання пального.

Зауважте: весь персонал станції має знати, де встановлений пристрій аварійного вимкнення пально-роздавальної колонки, та вміти за потреби ним скористатися.

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
63055

Наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку

Керівник підприємства зобов’язаний призначити відповідального за пожежну безпеку на підприємстві та закріпити цей обов’язок у локальних актах підприємства. У статті ви знайдете зразок наказу про призначення відповідального за пожежну безпеку.
99731

Програма вступного інструктажу з питань пожежної безпеки

Навчання нових робітників здійснюється відповідно до програми вступного інструктажу, затвердженої в установленому порядку директором компанії та уповноваженими представниками державних органів пожежного нагляду. Читайте в статті детальніше про зміст цієї програми.
10915

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки встановлює обов’язки, права, основні напрями роботи працівника, відповідального за пожежну безпеку та утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Скачайте інструкцію та адаптуйте до умов вашого підприємства.
13015