Розлив пального: ліквідуємо безпечно

500

Запитання

Що робити, якщо працівники АЗС знайшли підтікання пального?

Відповідь

У разі появи слідів протікання рукавів потрібно вимкнути колонку і увімкнути знову лише після усунення несправностей. Витік пального необхідно засипати піском або сорбентами. Якщо ж це відбулося поблизу колонки, слід негайно зупинити заправляння авто та засипати пальне піском. 

Як запобігти пожежам на об’єктах із нафтопродуктами

Пісок після цього слід прибрати його за межі АЗС

Також у Держпраці наголошують на важливості дотримання таких правил зберігання та транспортування нафтопродуктів:

  • розливати нафтопродукти до металевих каністр чи невеликих металевих бочок тільки в приміщенні з системою примусової вентиляції;
  • залишити вільними хоча б 5 % об’єму резервуару під час заливання пального.

Зауважте: весь персонал станції має знати, де встановлений пристрій аварійного вимкнення пально-роздавальної колонки, та вміти за потреби ним скористатися.

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38524

Основні вимоги до шляхів евакуації

Дізнайтеся, що належить до основних шляхів евакуації та який порядок утримання шляхів евакуації, які існують вимоги до евакуаційних виходів, як їх позначати, яка має бути мінімальна ширина шляхів евакуації.
43929

Як розробити План евакуації при пожежі

У разі раптового виникнення пожежі вкрай важливою є правильна організація безпечної евакуації людей з будівель і уникнення стовпотворінь та натовпів у приміщеннях. Тому без плану евакуації не обійтися. У статті розповідаємо, як оформити план евакуації та де його розмістити, а також наводимо готовий зразок плану евакуації, розроблений експертом.
144087

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
164484

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35906