Найближчі три місяці відключення можуть бути мінімальними, але є нюанс

На які години варто перенести найбільше навантаження на мережу?

Найближчі три місяці відключення можуть бути мінімальними, але є нюанс

Після масштабних відключень електроенергії на тлі спеки в України НЕК «Укренерго» дало прогноз на серпень-жовтень. 

Правила безпеки під час раптового відключення електроенергії Так, наразі, завдяки похолоданню, споживання зменшилося. Крім того, зросли показники генерації, адже з ремонту вийшли два енергоблоки на АЕС. Втім, ранкові та вечірні години все ще лишаються найбільш складними.

Енергетики радять заощаджувати електроенергію вранці та ввечері, а користування усіма потужними приладами перенести на період з 11:00 до 15:00. Саме в цей час система посилюється за рахунок активної генерації сонячних електростанцій. Тут наголосили, що відповідальний підхід дозволить скоротити або й взагалі відмовитися від графіків відключень. 

Зауважте: з огляду на динамічність ситуації, подальші рекомендації можуть змінитися. 

Втім, головною умовою, яка дозволить українцям мати постійний доступ до електроенергії, є відсутність подальших російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП підтримало зміни у процедурі приєднання електроустановок до електричних мереж, посиливши контроль за операторами систем розподілу.

Джерело: Укренерго

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46914

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30103

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10550

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47607

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183248

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді