Паперові лікарняні: уряд підготував законопроєкт

Зміни передбачають також механізм перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності

Паперові лікарняні: уряд підготував законопроєкт

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо врегулювання питань видачі, продовження та перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності» (реєстр. № 11418).

Як організувати медичні огляди працівників

Законопроєкт покликаний:

  • забезпечити можливість для пацієнтів отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності на підставі паперового листка непрацездатності — коли у лікуючого лікаря відсутній технічний доступ до Електронної системи охорони здоров’я, що не дає змоги сформувати електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність;
  • унормувати питання засвідчення копій паперових листків непрацездатності;
  • удосконалити процеси перевірки листків непрацездатності та повернення страхових
    виплат — у разі встановлення необґрунтованості видачі таких листків.

Перевірки медичних висновків про тимчасову непрацездатність матимуть право робити тільки уповноважені лікарі, тобто з відповідною кваліфікацією та досвідом роботи.

Джерело: ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді