«Довідник спеціаліста з ОП»: нові матеріали за вашими запитами

Автор
шеф-редактор Експертус Охорона праці
Вже доступні публікації з нового номеру журналу!

«Довідник спеціаліста з ОП»: нові матеріали за вашими запитами

«Довідник спеціаліста з ОП»: нові матеріали за вашими запитами  Читати травневий номер

Як вважаєте, наскільки важливе в партнерських відносинах вміння чути? Наша редакція і ви — справжні партнери. З одними вже багато років, з іншими — декілька місяців. І нам завжди важливо чути та реагувати на ваші запити, пропозиції, побажання. Намагаємося бути для вас корисними. Тішимося, коли ви це помічаєте. 

Життя і раніше, а в останні два роки особливо часто ставить перед вами нові й нові робочі виклики. Тому, наприклад, ми стали більше уваги приділяти матеріалам із цивільного захисту. На ваші прохання у квітневому номері «Довідника спеціаліста з охорони праці» опублікували статтю «Екологічна безпека на підприємстві: з чого розпочати»

А в травневому номері зверніть увагу на добірку матеріалів, які ви теж замовляли. Вони, на жаль, дуже актуальні наразі: 

Закриваємо ще один ваш запит статтею «Як розробити План локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків». Для передплатників електронного формату Довідника публікуємо ще й ексклюзивний зразок Плану (частина 1). У наступних номерах продовжимо його публікацію. 

Додайте до вашої професійної скарбнички статтю «Як проводити наради з питань охорони праці» та скористайтеся зразком плану роботи СОП на ІІ півріччя, щоб на його основі підготувати свій.

У цьому номері на вас очікує ще чимало корисних матеріалів. Отже, читайте журнал, здобувайте нові знання. Адже бути в курсі всіх фахових новацій — обов’язок кожного професіонала.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47341

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді