Обмежено придатних більше не буде: що змінив новий закон

Дізнайтесь, скільки часу буде, щоб повторно пройти комісію

Обмежено придатних більше не буде: що змінив новий законЗакон № 3621-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» набуде чинності 4 травня — через місяць після опублікування.

Права та пільги осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану

Відповідно до нього, статус «обмежено придатний» скасовується.  Натомість особи, які мали такий статус, отримають новий — про придатність або непридатність відповідно. Водночас у Міноборони наголосили, що це не відбуватиметься автоматично.

Обмежено придатних більше не буде: що змінив новий закон Медогляди працівників у 2024 році

Громадяни, які наразі визнання обмежено придатними, мають повторно пройти військово-лікарську комісію. Якщо таких осіб визнають придатними, вони й надалі перебуватимуть на військовому обліку чи на службі. У разі ж визнання непридатними:

  • військових — звільнять зі служби;
  • військовозобов'язаних — виключать з військового обліку.

Довідково: Кабінет Міністрів повинен оновити перелік захворювань для визначення придатності чи непридатності до військової служби, схваливши потрібні нормативно-правові акти,  протягом трьох місяців. 

Джерело: Міністерство оборони України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2160

Наказ про дорожньо-транспортну пригоду

Визначити заходи за результатами службового розслідування ДТП, що сталося з транспортним засобом підприємства, допоможе наказ про дорожньо-транспортну пригоду. Як його скласти — далі у статті.
61

Інструкція з охорони праці садівника

Інструкція з охорони праці садівника є документом, що містить обов’язкові для дотримання садівником вимоги з охорони праці при виконанні робіт, визначених його функціональними обов’язками.
3583

Акт прийняття ліфта в експлуатацію

Зафіксувати результату технічного огляду і перевіряння ліфта допоможе Акт прийняття ліфта в експлуатацію. Скачайте готовий шаблон такого документа.
45

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді