Безпечна експлуатація технологічних транспортних засобів

Читайте у грудневому (№ 12/2013) номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»

Вийшов друком грудневий (№ 12/2013) номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці». Традиційно з грудневим номером ви отримаєте календар на 2014 рік та безліч цікавих статей та корисної інформації.

На багаточисленні прохання читачів опублікована стаття про важливі вимоги до процесів, що передують безпосередній експлуатації технологічних транспортних засобів — реєстрація, технічний огляд, уведення в експлуатацію і транспортування до місця експлуатації. Продовження — у першому номері журналу 2014 року.

Публікація покрокового алгоритму дій на підприємстві у разі бійки між працівниками є актуальною для будь-якого роботодавця.

До рубрики про розслідування нещасних випадків увійшли дві статті зі спільною темою — нещасні випадки, пов’язані з протиправними діями сторонніх осіб. Доповнили тему погляд експерта і випадок із практики розслідування.

У продовження статті із листопадового номера (№ 11/2013) про вибір захисних рукавиць читайте інформацію про категорії виробничих небезпек, від яких захищають рукавиці.

Моніторинг законодавства, статті про охорону праці неповнолітніх, про введення на підприємстві посади заступника директора з охорони праці (з прикладом посадової інструкції) та багато інших матеріалів допоможуть спеціалістам з охорони праці знайти відповіді на безліч актуальних запитань, що виникають у роботі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
22

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23684

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10547

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32694

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді