Вибухові матеріали у промисловості: діють нові правила

Зміни мають вплинути, зокрема, на протимінну діяльність

Вибухові матеріали у промисловості: діють нові правилаЗатверджені наказом Мінекономіки від 20 грудня 2023 року № 19882 Зміни до Правил безпеки під час поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення набули чинності.

Як отримати дозвіл на вибухові матеріали під час війни

Зміни мають на меті збільшення безпечності технологічних процесів та посилення вимог до працівників. Крім того, оновлення має відкрити шлях для того, щоб залучати до проведення заходів у сфері протимінної діяльності неурядових операторів з протимінної діяльності (це можуть підприємства будь-якої форми власності, зокрема, міжнародні чи іноземні).

Також уряд прописав окремо певні спеціальні види підривних робіт. Це, наприклад, роботи, пов’язані зі знищенням вибухонебезпечних предметів під час виконання робіт з протимінної діяльності. Одночасно зафіксовано вимоги до працівників, які здійснюють відповідну діяльність.

Довідково: Держпраці, спираючись на оцінки Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування, повідомляє, що внаслідок широкомасштабного вторгнення рф гуманітарного розмінування потенційно потребує  майже половина території України: приблизно 300 тис. кв. км.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Враховуємо небезпечні та шкідливі виробничі фактори

Вплив небезпечних та шкідливих виробничих факторів на працівників може бути різним залежно від типу фактора, його інтенсивності та тривалості дії. Роботодавець зобов’язаний усунути шкідливі та небезпечні виробничі фактори або мінімізувати їхній вплив до гранично-допустимих значень, встановлених у санітарних нормах, правилах і нормативно-технічній документації. Які вирізняють шкідливі виробничі фактори та засоби захисту від них — далі у статті.
228581

Газонебезпечні роботи

Які роботи належать до газонебезпечних, хто може виконувати такі роботи та коли потрібен наряд-допуск, які вимоги передбачені у законодавстві до виконання газонебезпечних робіт? Читайте статтю та працюйте безпечно!
29461

Вимоги до безпеки праці у будівництві

Охорона праці на будівництві має бути організована таким чином, щоб захистити як робітників, які виконують роботи на об’єкті, так і сторонніх осіб, котрі можуть опинитися біля будівельного майданчика. Держава чітко визначає нормативи та стандарти безпечної роботи, яких слід дотримуватися відповідним суб’єктам господарювання.
22583

Затверджуємо Перелік робіт з підвищеною небезпекою

На будь-якому підприємстві, діяльність якого передбачає виконання небезпечних робіт, потрібно затвердити перелік робіт з підвищеною небезпекою. Якою нормативною базою при цьому користуватися — підкажемо у статті.
16600

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також завантажуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
126575

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді