«Довідник спеціаліста з охорони праці»: зустрічайте лютневий номер

Автор
шеф-редактор Експертус Охорона праці
Новий номер зі зразками документів вже доступний для читачів

«Довідник спеціаліста з охорони праці»: зустрічайте лютневий номер Поради фахівців на лютий

У нас для вас дві новини: одна — гарна, друга — самі розумієте, ні. Отже, планових перевірок з охорони праці не буде. План перевірок Держ­праці затвердила, але виконувати не буде. Тобто постанову КМУ «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» від 13.03.2022 № 303 ніхто не скасовував. А друга новина — позапланові перевірки інспектори Держпраці здійснювали й будуть здійснювати. Детальне роз’яснення від Держпраці читайте в цьому номері Довідника. 

До позапланової перевірки потрібно бути завжди напоготові. Тому радимо, по-перше, подивитися вебінари «Як підготуватися та успішно пройти перевірку Держпраці» та «Інструкції з охорони праці: на що звернути увагу». По-друге, перевірити стан охорони праці на вашому підприємстві за порадами експерта. 

Тема інструктажів з охорони праці протягом кількох місяців була серед топових у ваших пошукових запитах. Відповіддю на них стала базова стаття «Інструктажі з охорони праці: кому та як проводити». Додайте її в закладки, щоб вона завжди була під рукою. 

Прошу звернути увагу ще на одну статтю — нова авторка й нова для Довідника тема лабораторно-інструментальних досліджень умов праці. Знаю, що в ній плутаються навіть досвідчені фахівці. Ми готові розвивати цю тему. Чекаємо на ваші запитання та пропозиції. 

У лютневому номері Довідника ще чимало цікавих і корисних матеріалів для вас. Отже, читайте журнал, здобувайте нові знання. Адже бути в курсі всіх фахових новацій — обов’язок кожного професіонала.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50492

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52969

Регулювання питань охорони праці в колективному договорі

Регулювання питань охорони праці у колективному договорі: нормативні акти; зміст; порядок розробки, узгодження, підписання та затвердження договору; внесення змін; реєстрація колективного договору. Скачайте зразок Розділ охорона праці в колективному договорі.
34110

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді