«Довідник спеціаліста з охорони праці»: зустрічайте лютневий номер

Автор
шеф-редактор Експертус Охорона праці
Новий номер зі зразками документів вже доступний для читачів

«Довідник спеціаліста з охорони праці»: зустрічайте лютневий номер Поради фахівців на лютий

У нас для вас дві новини: одна — гарна, друга — самі розумієте, ні. Отже, планових перевірок з охорони праці не буде. План перевірок Держ­праці затвердила, але виконувати не буде. Тобто постанову КМУ «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» від 13.03.2022 № 303 ніхто не скасовував. А друга новина — позапланові перевірки інспектори Держпраці здійснювали й будуть здійснювати. Детальне роз’яснення від Держпраці читайте в цьому номері Довідника. 

До позапланової перевірки потрібно бути завжди напоготові. Тому радимо, по-перше, подивитися вебінари «Як підготуватися та успішно пройти перевірку Держпраці» та «Інструкції з охорони праці: на що звернути увагу». По-друге, перевірити стан охорони праці на вашому підприємстві за порадами експерта. 

Тема інструктажів з охорони праці протягом кількох місяців була серед топових у ваших пошукових запитах. Відповіддю на них стала базова стаття «Інструктажі з охорони праці: кому та як проводити». Додайте її в закладки, щоб вона завжди була під рукою. 

Прошу звернути увагу ще на одну статтю — нова авторка й нова для Довідника тема лабораторно-інструментальних досліджень умов праці. Знаю, що в ній плутаються навіть досвідчені фахівці. Ми готові розвивати цю тему. Чекаємо на ваші запитання та пропозиції. 

У лютневому номері Довідника ще чимало цікавих і корисних матеріалів для вас. Отже, читайте журнал, здобувайте нові знання. Адже бути в курсі всіх фахових новацій — обов’язок кожного професіонала.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198668

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41047

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37030

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45171

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді