Електронний документообіг для СОП: Держпраці займеться просвітою роботодавців

У відомстві закликали підприємства вивчати нові інструменти

image54

Система управління охороною праці на підприємстві

Держпраці констатувала недостатню обізнаність роботодавців щодо можливостей впровадження електронного документообігу. Такого висновку у відомстві дійшли, проаналізувавши застосування затвердженого урядом Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці. 

Водночас інструменти електронного документообігу надають нові можливості, які, як очікується, мають допомогти подолати частину викликів, пов'язаних з повномасштабних вторгненням росії. Зокрема, йдеться про віддалені прийняття рішень.

Електронний документообіг для СОП: Держпраці займеться просвітою роботодавців Скачайте Положення про систему управління охороною праці на підприємстві (зразок)

Так, наприклад у відомстві пояснили, що урядовий Порядок дозволяє використання безкоштовних КЕПів (кваліфікованих електронних підписів) з особистою інформацією співробітника без прив'язки до роботодавця. Це дозволено для матеріалів з Переліку документів, ведення яких передбачається в електронній формі.

Загалом же, аби краще інтегрувати в роботу нові інструменти, для роботодавців створили пам’ятку «Як створити електронний документообіг в системі управління охороною праці». Тут, зокрема, наявні алгоритми для впровадження електронного документообігу.

Джерело: Центрально-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення інструктажів з охорони праці

Перед проведенням інструктажів з охорони праці на підприємстві потрібно видати відповідний наказ. У статті ви знайдете зразок наказу про проведення інструктажів з охорони праці, підготовлений експертом.
77449

Наказ про встановлення доплат за несприятливі умови праці

Наказ про доплату за шкідливі умови праці допоможе встановити доплату за шкідливі умови праці, підтверджені під час атестації робочих місць за умовами праці. Скачайте зразок наказу про доплату за шкідливі умови праці.
13177

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50774

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
53722

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді