Зустрічайте травневий (№ 05/2014) номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»

Наприкінці березня набрали чинності нові Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями. Розуміючи бажання спеціалістів з охорони праці якнайшвидше дізнатись про суть нових правил, експерт журналу підготував коментарі до цього нормативного документа.

Наприкінці березня набрали чинності нові Правила охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями.

Розуміючи бажання спеціалістів з охорони праці якнайшвидше дізнатись про суть нових правил, експерт журналу підготував у журналі «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 05/2014 коментарі до цього нормативного документа.

Новий НПАОП викликав жваве обговорення на форумі порталу у розділі «Події у сфері охорони праці», до якого ви також можете долучитися.

Забезпечення працівників газованою солоною водою передбачено нормативними документами для працівників гарячих цехів і виробничих ділянок. Особливості надання працівникам газованої солоної води та її постачання на робочі місця з урахуванням вимог чинних в Україні нормативних актів, прийнятих ще за радянських часів, розкрито у грунтовній статті.

Ще один вид пільг і компенсацій, які надаються працівникам за роботу з несприятливими умовами праці, — щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці, правила розрахунку тривалості якої наведено у журналі.

Створення на підприємстві системи управління охороною праці сприятиме підвищенню рівня безпеки праці. Спеціально для тих, хто лише починає роботу зі створення СУОП на своєму підприємстві, публікуємо статтю про основні моделі СУОП та її вибір.

Цього року у Всесвітній день охорони праці увага працівників, роботодавців та контролюючих органів була спрямована на використання хімічних речовин на виробництві. Однією із небезпечних хімічних речовин є ртуть, яка використовується у люмінесцентних лампах. У травневому номері журналу Довідника ознайомтесь із статтею про безпечну експлуатацію люмінесцентних ламп, використайте опубліковану інструкцію з охорони праці під час поводження з люмінесцентними лампами, а також перевірте себе і працівників за практикумом-тестом.

Продовжуємо розповідати вам, шановні спеціалісти з охорони праці, про шкідливі виробничі фактори, які позначаються на здоров’ї працівників. Читайте у цьому номері журналу про виробничу вібрацію, дослідження її впливу на працівників та засоби захисту від неї.

За умови використання на підприємстві вибухонебезпечних та легкозаймистих речовин для виробничих приміщень має бути визначено клас та межі вибухонебезпечних зон, зробити це вам допоможе стаття.

Не забудьте продовжити передплату на журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» на ІІ півріччя 2014 року! Передплатити журнал можна у будь-якому поштовому відділенні, передплатних агенціях вашого міста або за найнижчою ціною у редакції. Також ви можете завітати до інтернет-магазину нашого видавництва 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
11

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23674

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10539

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32682

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді