Захист від радіації: Рада підтримала зміни

Законопроєкт має зблизити стандарти України з європейськими

image94

Шпаргалка: Як діяти в разі радіаційної небезпеки

Верховна Рада України підтримала проєкт закону №8223 про внесення змін до деяких законів України щодо захисту людини від впливу іонізуючого випромінювання. Депутати проголосували за прийняття законопроєкту за основу. 

Запровадження змін ініціював Кабінет Міністрів.

Захист від радіації: Рада підтримала зміниБільше про основні засоби захисту від радіції

У парламенті пояснили що документ має визначити такі поняття: аварійна ситуація, еквівалентна доза, ліміт дози, ситуація аварійного існуючого та планового опромінення тощо.

Крім того, проєкт закону має встановити граничні дози опромінення, ліміти доз для персоналу та населення, основні заходи захисту та безпеки при медичному опроміненні. Також пропоновані зміни визначають референтні рівні опромінення та середньої річної концентрації активності радону в повітрі приміщень для постійного перебування людей.

Проєкт закону повинен деталізувати повноваження органів влади у сфері захисту людей від впливу іонізуючого випромінювання.

Важливо, що ці зміни мають зблизити законодавство України з європейським, щоб імплементовані стандарти відповідали нормам Європейського Союзу. 

Джерело: Верховна Рада України 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
24

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46973

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30135

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10567

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47705

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді