Як отримати 6500 грн допомоги від держави

Уряд врегулював питання надання застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати. Дізнайтеся, як оформити заявку на допомогу.

Як отримати 6500 грн допомоги від держави

Постановою КМУ від 04.03.2022 № 199 Уряд врегулював питання надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Правила поведінки в зоні бойових дій

Допомогу надають застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам — підприємцям.

Страхувальники таких працівників мають одночасно відповідати таким ознакам:

  • перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в окремих областях;
  • подали в установленому законодавством порядку податкову звітність за IV квартал 2021 або річну звітність за 2021 рік;
  • не є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державного страхування.

КМУ затвердив перелік областей, на території яких надають допомогу в рамках програми «єПідтримка» розпорядженням від 06.03.2022 № 204-р. Отже, допомогу надаватимуть у місті Києві та таких областях:

  • Волинська;
  • Донецька;
  • Житомирська;
  • Запорізька;
  • Київська;
  • Луганська;
  • Миколаївська;
  • Одеська;
  • Сумська;
  • Харківська;
  • Херсонська;
  • Чернігівська.

Домедична допомога для цивільних осіб

Як працівнику отримати допомогу?

  1. У мобільному застосунку «Дія» перейти у вкладки «Послуги» – «єПідтримка».
  2. Вибрати картку єПідтримка, на яку отримували 1000 грн за вакцинацію або оформити нову таку картку в одному з банків партнерів онлайн.
  3. Натиснути «Отримати допомогу».

Кошти зарахують протягом 10 діб. Розмір разової допомоги – 6500 грн. Подавайте заявку, навіть якщо ви вже отримали 1000 грн за вакцинацію. Витратити допомогу можна на будь-які товари або послуги.

У програмі беруть участь усі банки, які підключені до програми «єПідтримки: Monobank, Альфа-Банк Україна, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Восток, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Олена Петровська

експерт Експертус Кадри

за матеріалами Урядового порталу та ФБ-сторінки «Дія»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді