Статті автора Іваненко Василь

Практика розслідування нещасного випадку з електромонтером
Експерт проаналізував результати спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з електромонтером РЕМ однієї з енергетичних компаній. Чи все врахувала комісія зі спеціального розслідування?
1696
Нещасний випадок з інспектором поліції. Практика розслідування
Інспектор поліції під час проходження служби послизнувся і впав на сходах одного з підрозділів Національної поліції. Як наслідок — отримав закриту черепно-мозкову травму. Дізнайтеся, як розглядали цю справу суди першої і апеляційної інстанцій та яке рішення ухвалив Верховний Суд.
1768
Порядок розслідування нещасного випадку з вантажником
Під час виконання трудових обов’язків вантажник отримав тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до інвалідності та повної втрати працездатності. Потерпілий звернувся до суду з позовом до роботодавця про відшкодування моральної шкоди. Як розглядав цю справу суд першої інстанції та яке рішення ухвалив апеляційний суд — читайте у статті.
1178
Порядок відшкодування моральної шкоди через виробничу травму
Під час виконання трудових обов’язків працівник отримав виробничу травму. Через 15 років він звернувся до суду з позовом про відшкодування моральної шкоди, пов’язаної з частковою втратою працездатності. Дізнайтеся, чи задовольнив суд позовні вимоги потерпілого.
1733
Практика розслідування нещасного випадку з підрядником
Підрядник під час робіт на висоті не не застосував запобіжний пояс. Як наслідок — упав з покрівлі і отримав травми, несумісні з життям. Які висновки комісії зі спеціального розслідування, кого звинуватили у трагедії?
1772
Практика розслідування нещасного випадку на молокопереробному підприємстві
Майстер казеїнового цеху загинув унаслідок падіння. Потерпілий на момент нещасного випадку перебував у стані алкогольного сп’яніння. Дізнайтеся, як розслідували трагедію та чи усі обставини і причини врахувала комісія зі спеціального розслідування.
877
Види засобів підмощування
Подбайте про безпечну організацію робочих місць. Зокрема, перевірте, чи правильно експлуатуєте засоби підмощування. Ділимося порадами, як це зробити правильно.
4445
Защитные ограждения на предприятии
Несмотря на то, что эксплуатировать оборудование без ограждения запрещено, на некоторых предприятиях работодатели пренебрегают им. Это приводит к травмам, иногда даже смертельным. Работодатель должен знать, в каких случаях нужны защитные ограждения, и как правильно их установить.
10198
Захисні огородження на виробництві
Попри те, що експлуатувати устаткування без огородження заборонено, на деяких підприємствах роботодавці нехтують ним. Це призводить до травм, інколи навіть смертельних. Роботодавець повинен знати, в яких випадках потрібні захисні огородження, та як правильно їх встановити.
18987
Падение с высоты: все о травмах и средствах защиты
Падение с высоты часто приводит к потере работоспособности, тяжелым проблемам со здоровьем и даже к травмам, несовместимым с жизнью. Именно поэтому важно позаботиться о защите от падения с высоты и средствах индивидуальной защиты от падения с высоты.
16431
Падіння з висоти: все про травми та засоби захисту
Падіння з висоти часто призводить до втрати працездатності, тяжких проблем зі здоров’ям і навіть до травм, несумісних із життям. Саме тому важливо подбати про захист від падіння з висоти і засоби індивідуального захисту від падіння з висоти.
16101