Наказ про направлення водія на позачерговий медогляд

Автор
заступник начальника служби безпеки та надзвичайних ситуацій КП «Київпастранс» із питань охорони праці та безпеки руху, Київ
Водії при прийнятті на роботу та у процесі трудової діяльності мають проходити медичні огляди. Для направлення водія на позачерговий медогляд керівник підприємства має видати наказ, зразок якого ми пропонуємо вам скачати.

Медогляди водіїв ТЗ проводять відповідно до Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом МОЗ, МВС від 31.01.2013 № 65/80 (далі — Положення).

Позачерговий медогляд водії транспортних засобів проходять у таких випадках:

  • за направленням власника або посадової особи, що відповідає за експлуатацію ТЗ перевізника,
  • за інформацією медпрацівника про погіршення стану здоров’я водія, що перешкоджає безпечному керуванню ТЗ,
  • на вимогу та/або за рішенням уповноваженої посадової особи Державтоінспекції за наявності підстав.

Якщо водій відмовився пройти позачерговий медогляд, перевізник зобов’язаний вжити заходів, щоб не допускати водія до керування ТЗ.

Позачерговий медогляд проводить медична комісія у закладі охорони здоров’я. За його результатами водій отримує медичну довідку щодо придатності до керування ТЗ.

Наказ про направлення водія на позачерговий медогляд

Якщо медпрацівник виявив ознаки тимчасової непрацездатності, водія не допускають до керування ТЗ і направляють його для дообстеження до закладу охорони здоров’я.

Перед цим керівник підприємства має видати наказ про відсторонення працівника від роботи і направлення його на позачерговий медичний огляд.

Наказ про направлення водія на позачерговий медогляд



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді