Як підвищити кваліфікаційну категорію інженеру з ОП

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Якими навичками і знаннями повинен володіти фахівець з охорони праці, який претендує на підвищення? Як підвищити кваліфікаційну категорію інженеру з охорони праці? Дізнайтеся відповіді на ці та інші питання зі статті.

 

Кваліфікаційні категорії підвищують насамперед тим працівникам, які успішно виконують посадові завдання та обов’язки, творчо і сумлінно ставляться до службових доручень і вимог посадових інструкцій (п. 10 Загальних положень гл. 1 вип. 1 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 № 336).

 

Підвищення кваліфікаційної категорії інженеру з охорони праці

Присвоюють і підвищують кваліфікаційні категорії працівникам комісії з проведення кваліфікаційної атестації (далі — атестаційні комісії).

Кваліфікаційну атестацію проводять за рішенням роботодавця. 

Відповідно до Закону України «Про професійний розвиток працівників» від 12.01.2012 № 4312-VI роботодавець затверджує Положення про проведення атестації, а також склад комісії та графік проведення атестації.

Мета кваліфікаційної атестації — оцінити професійний рівень і ділові якості працівника за результатами його роботи. Залежно від цього працівнику встановлюють кваліфікаційну категорію, рекомендують відповідний тарифний розряд.

Як успішно пройти атестацію інженеру з охорони праці

Рішення атестаційної комісії повідомляють працівникові і роботодавцю протягом трьох днів після його прийняття. Остаточне рішення про підвищення кваліфікаційної категорії конкретному працівникові приймає роботодавець. Він виходить з того, яку посаду передбачає штатний розпис, а також бере до уваги наявний фонд заробітної плати.

На підставі рішення атестаційної комісії до штатного розпису можна внести відповідні зміни.

Підвищення кваліфікації інженера з охорони праціУвага! Працівникам необхідно повідомити про заплановану атестацію не пізніше ніж за два місяці до її проведення.

 

Описаний вище алгоритм використовують для підвищення кваліфікаційної категорії інженеру з охорони праці та іншим працівникам.

Відповідно, для підвищення кваліфікаційної категорії інженеру з охорони праці необхідне рішення комісії з проведення кваліфікаційної атестації підприємства і згода роботодавця.

 

 



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді