План-звіт роботи з охорони праці

UA RU
Автор
експерт з охорони праці
План-звіт дасть змогу оперативніше відстежувати, як на підприємстві виконують роботи з охорони праці. Правильно скласти План-звіт з ОП за 2023 рік допоможе зразок, розроблений експертом.
План-звіт роботи з охорони праці скачати заповнений зразок

Планування робіт з охорони праці — це постійний процес, який заздалегідь оцінює обставини, що змінюються, та постійно виявляє ризики щодо працівників і системи управління охороною праці на підприємстві.

План-звіт з ОП

Плануємо роботу з охорони праці на підприємстві. Зразки документів

Виконувати роботу відповідно до плану роботи та графіків обстежень, затверджених роботодавцем, службу охорони праці підприємства зобов'язує п. 5.1 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255.

Планування може бути бути довгостроковим, поточним і оперативним. До довгострокового планування, наприклад, належать комплексні заходи для підвищення рівня охорони праці. Поточне планування — це заплановані заходи у розділі «Охорона праці» колективного договору, щорічні плани робіт для СОП та комісії, яка здійснює адміністративно-громадський контроль.

Оперативне (квартальне, місячне) планування передбачає уточнені плани робіт для служби охорони праці, керівників структурних підрозділів на поточний період та плани щодо усунення причин аварій, нещасних випадків, професійних захворювань тощо.

Як скласти План-звіт роботи з охорони праці

Важливо не лише планувати роботи з охорони праці на підприємстві, а й оперативно стежити за їх виконанням. Допомогти у цьому може План-звіт роботи з охорони праці.

У звіті вказують термін, до якого його потрібно надати службі охорони праці, наприклад, протягом п’яти днів після закінчення кварталу. Однак за потреби можна встановити інший доречний термін.

Якщо якийсь із пунктів, перелічених у звіті не виконано, необхідно вказати причину невиконання (відсутність фінансування, простій тощо).

План-звіт роботи з охорони праці допомагає виявити, аналізувати та керувати ризиками, пов'язаними з робочими умовами, а також тримати на контролі виконання вимог законодавства з охорони праці. Хоча не існує нормативного акта, який вимагав би подачу такого звіту, радимо запровадити його на підприємстві для підвищення ефективності роботи з охорони праці.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді