Наказ про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві

UA RU
Автор
викладач охорони праці навчально-курсового комбінату «Професіонал-Фаст», Фастів
Скачайте зразок наказу про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві, розроблений експертом. Адаптуйте наказ до умов вашого підприємства.

Зразок наказу про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці

Одне із завдань служби охорони праці підприємства — провести навчання з охорони праці та перевірку знань працівників. Нормативним документом, яке скеровує, як саме проводити навчання працівників, є Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затверджене наказом Держпраці від 26.01.2005 № 15 (далі — Типове положення).

На основі Типового положення та з урахуванням специфіки виробництва й вимог нормативно-правових актів з охорони праці на підприємстві необхідно розробити положення про навчання з питань ОП. У цьому локальному документі потрібно визначити, як саме проводити навчання з ОП, спеціальне навчання, інструктажі, перевірку знань з ОП, стажування (дублювання) тощо з урахуванням специфіки виробництва.

Положення про навчання з питань охорони праці

На виконання ст. 18 Закону України «Про охорону праці», Типового положення та згідно з Положенням про навчання і перевірку знань з питань охорони праці, що діє на підприємстві, керівник підприємства видає наказ про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві.

Ним, зокрема, затверджують план-графік навчання з охорони праці на рік, визначають відповідальних осіб за організацію навчання на підприємстві, місце проведення навчання та порядок перевірки знань.

Як скласти наказ про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві, підкаже зразок, наведений на початку статті.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді