Наказ про вжиття заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, необхідно не лише розслідувати його причини, а й вжити заходів для недопущення подібних трагедій у майбутньому. Саме тому керівник підприємства зобов’язаний видати наказ про вжиття заходів, запропонованих комісією з розслідування нещасних випадків щодо запобігання виникненню подібних нещасних випадків на підприємстві.

Роботодавець повинен організовувати розслідування та вести облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій. Розслідують нещасні випадки за Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженому постановою КМУ від 17.04.2019 № 337 (далі — Порядок № 337).

Згідно з документом керівник підприємства зобов’язаний:

  • видати протягом двох робочих днів після затвердження акта за формою Н-1 наказ про вжиття запропонованих комісією (спеціальною комісією) заходів щодо запобігання виникненню подібних нещасних випадків та/або гострих професійних захворювань (отруєнь) у визначені в акті за формою Н-1 строки;
  • надати (надіслати) вказаний наказ органам та установам, представники яких брали участь у розслідуванні, у подальшому в письмовій формі інформувати їх про стан вжиття відповідних заходів.

Посадова особа Держпраці або її територіального органу має право перевіряти об’єктивність розслідування нещасного випадку, якість оформлених матеріалів та їх відповідність вимогам Порядку № 337.

⚡ Розслідування нещасних випадків: яку документацію оформити

Приклад наказу про вжиття заходів щодо запобігання нещасним випадкам

Для того, аби зекономити ваш час, ми розробили наказ про вжиття заходів щодо запобігання виникненню нещасних випадків на підприємстві. Беріть в роботу документ та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.

Наказ про вжиття заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді