Дорожній рух на будівництві

84

Запитання

Яке обмеження швидкості встановити на будмайданчику?

Відповідь

Дорожній рух на будівництві

Внутрішні автомобільні шляхи на будівельних майданчиках повинні бути обладнані дорожніми знаками у відповідності до вимог Правил дорожнього руху України.

Безпека дорожнього руху на підприємстві

Так, у разі виконання земляних робіт в населених пунктах (так само, як і на виробничих територіях) слід огородити та позначити місця, де рухаються люди та транспорт. 

Швидкість руху автотранспорту поблизу місць виконання робіт не повинна перевищувати:

  • на прямих ділянках — 10 км/год
  • на поворотах — 5 км/год.

Також пам'ятайте, що на час будівництва може бути змінена схема дорожнього руху на під’їзних шляхах до будівельного майданчика. В такому разі розробляють нову схему, які слід погодити з Міністерством внутрішніх справ, місцевими органами влади та організацією, яка обслуговує ці шляхи. 

На рух транспорту потрібно зважати й під час зведення тимчасових споруд (огорожі, риштовання тощо).

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Безпека праці при звалюванні дерев

Під час звалювання дерев дуже важливо дотримуватися визначеної у законодавстві послідовності дій. Про те, як безпечно організувати роботи з видалення дерев і які нормативні документи визначають ці вимоги — далі у статті.
3925

Охорона праці під час вантажно-розвантажувальних робіт

Як забезпечується охорона праці під час безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт на підприємстві? Дізнайтеся, як розробити й затвердити відповідну організаційно-технологічну документацію, яких вимог законодавства дотримуватися.
27338

Наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство

Визначити обов'язки працівників, які відповідатимуть на підприємстві за технічний стан, безпечну експлуатацію газового господарства та за облік використаного природного газу допоможе наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство.
10087

Як оформити акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

У статті наводимо приклад Акта-допуску на виконання робіт підвищеної небезпеки на території підприємства (структурного підрозділу, дільниці), який ви можете адаптувати до умов вашого підприємства.
5032