Відбувся семінар «Роботи на висоті: актуальні питання»

15 жовтня 2013 року у рамках другої міжнародної виставки та конференції «OSH Ukraine Охорона праці» відбувся безкоштовний семінар «Роботи на висоті: актуальні питання».

15 жовтня 2013 року відбувся безкоштовний семінар «Роботи на висоті: актуальні питання», організатором якого у рамках другої міжнародної виставки та конференції «OSH Ukraine Охорона праці» стала редакція журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці».

Лектор семінару — Микола Федоренко, постійний автор журналу, головний державний інспектор з охорони праці Територіального управління Держгірпромнагляду у Київській обл. та м. Києві.

Розпочала семінар головний редактор журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» Анна Компанієць, яка розповіла учасникам про переваги видання, а потім передала слово знаному по всій Україні завдяки своїм ґрунтовним знанням Миколі Федоренку. Він розповів, зокрема, про різницю між поняттями висотних та верхолазних робіт, зазначив вимоги до використання засобів підмощування та приставних драбин, звернув увагу на особливості проведення робіт на висоті біля машин та механізмів та норми встановлення перил та огороджень у цих місцях. Особливо цінним були зауваги лектора про нормативну базу із зазначених питань, яку занотували собі більшість слухачів.

Зауважимо, що для деяких відвідувачів виставки цей семінар був ключовим у програмі заходів.

Усі учасники семінару отримали дайджести журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці».

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23671

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163640

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді