Відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення Дня охорони праці в Україні

З метою організації та проведення Дня охорони праці в Україні затверджено склад Організаційного комітету. На його засіданні розглянуто проекти плану заходів та звернення оргкомітету до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій.

З метою організації та проведення Дня охорони праці в Україні затверджено склад Організаційного комітету. На його засіданні розглянуто проекти плану заходів та звернення оргкомітету до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій.

Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров’я працівників та формування культури охорони праці в Україні.

У рамках заходів, запланованих Організаційним комітетом, пройде місячник охорони праці, проводитимуться тематичні колегії та зустрічі з трудовими колективами на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці — запорука здоров’я працівників». Планується проведення оглядів – конкурсів з визначення кращого підприємства у 2013 році, а власне на підприємствах — конкурсів на краще робоче місце, виробничу бригаду, дільницю тощо. Кульмінацією стане нагородження кращих працівників та підприємств у сфері охорони праці на державному, галузевому, регіональному рівнях з нагоди Дня охорони праці в Україні.

Планується всебічне висвітлення у засобах масової інформації заходів, що заплановані, та загальних питань щодо реалізації державної політики в галузі охорони праці.

За результатами засідання члени Оргкомітету вирішили прийняти за основу проекти звернення та плану заходів, внести до них зміни та доповнення та направити лист до Кабінету Міністрів України щодо отримання доручення для відзначення на державному рівні Дня охорони праці в Україні у 2014 році.

Нагадаємо, що за ініціативи Міжнародної організації праці 28 квітня понад 100 країн світу відзначають Всесвітній День охорони праці. В Україні відповідно до Указу Президента від 18.08.2006 він відзначається як Національний день охорони праці. У 2014 році девіз за рекомендацією МОП: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Джерело: Держгірпромнагляд України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
11

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23674

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10539

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32682

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді