Подарунки до Дня охорони праці від «Довідника спеціаліста з охорони праці»

Вийшов друком квітневий номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»  № 04/2014, який підготував низку публікацій, приурочених цьогорічній темі Всесвітнього дня охорони праці, та підготував подарунки для читачів.

Вийшов друком квітневий номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»   № 04/2014, який підготував низку публікацій, приурочених цьогорічній темі Всесвітнього дня охорони праці, та підготував подарунки для читачів.

28 квітня в усьому світі відзначають День охорони праці, який у 2014 році проходить під гаслом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві».

За роботу з хімічними речовинами працівникам з профілактичною метою рекомендується вживати молоко або інші рівноцінні харчові продукти. У квітневому номері журналу експерт розповідає про порядок надання молока за роботу із шкідливими умовами праці. Доповнюють публікацію приклади та цінні рекомендовані форми документів, які знадобляться при організації видачі молока на підприємстві.

А персонажі традиційних малюнків, розміщених на третій обкладинці журналу, цього разу просять вас знайти порушення, яких вони припустились під час роботи у хімічній лабораторії.

Завдяки невеликому обсягу нового нормативного акта — Вимог до роботодавців щодо захисту працівників від шкідливого впливу електромагнітних полів, ми змогли розмістити його у журналі повністю разом із коментарями експерта.

Знаки безпеки на території підприємства та у виробничих приміщеннях, на машинах і механізмах попереджують працівників про небезпеку. Дізнайтеся зі статті про знаки безпеки на виробництві та перевірте отримані знання, відповівши на запитання практикуму-тесту за темою статті.

Читайте публікацію про безпечну експлуатацію лазерних апаратів і перевірте за допомогою практикуму-тесту, чи добре ви запам’ятали матеріал. Підкріплює статтю Інструкція з охорони праці під час робіт з медичними лазерними апаратами.

Також у квітневому номері:

  • консультація про чергування та графік змінності на підприємстві;
  • вирішення робочої ситуації щодо реєстрації технологічних транспортних засобів та   їх періодичні технічні огляди;
  • судова практика про повернення Фонду сплачених страхових виплат.

Традиційно у квітні ми даруємо читачам корисний подарунок до Дня охорони праці, тож разом із журналом ви отримаєте плакат «10 правил охорони праці водіїв автотранспортних засобів». Розмістіть його у куточку охорони праці або у кабінеті охорони праці, щоб він був доброю підказкою вам і водіям вашого підприємства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
11

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23674

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10539

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32682

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді