Затверджено Положення про проведення навчання з питань охорони праці та порядок допуску військовослужбовців Збройних Сил України до виконання робіт

Міністерство оборони України наказом від 29.09.2014 року № 688 затвердило Положення про проведення навчання з питань охорони праці та порядок допуску військовослужбовців Збройних Сил України до виконання робіт

Міністерство оборони України наказом від 29.09.2014 року № 688 затвердило Положення про проведення навчання з питань охорони праці та порядок допуску військовослужбовців Збройних Сил України до виконання робіт.

Положення встановлює порядок навчання, перевірки знань з питань охорони праці та допуску військовослужбовців Збройних Сил України до виконання робіт.

Вимоги цього Положення є обов'язковими для виконання усіма органами військового управління та військовими частинами, установами, організаціями, підприємствами Міністерства оборони України.

Нагляд за дотриманням цього Положення здійснюють органи державного нагляду за охороною праці Міністерства оборони України, а контроль — служби охорони праці військових частин.

До Положення увійшли такі розділи:

1. Загальні положення

2. Вивчення основ охорони праці у військових навчальних закладах і під час індивідуальної підготовки військовослужбовців у військових частинах

3. Організація навчання і перевірки знань з питань охорони праці у військовій частині

4. Спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці

5. Навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб

6. Організація проведення інструктажів з питань охорони праці

7. Стажування, дублювання і допуск військовослужбовців до самостійного виконання робіт

8. Організація робіт за нарядами-допусками, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації

У додатках:

  • Протокол засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці
  • Посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці
  • Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
  • Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
  • Перелік робіт, які необхідно виконувати за нарядами-допускам
  • Журнал обліку і реєстрації робіт за нарядами-допусками та розпорядженням

Наказ зареєстровано в Мінюсті України 16.10.2014 за № 1286/26063.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23671

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36704

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32675

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді