Кабмін визначився з перенесенням робочих днів у 2016 році

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 листопада розглянув підготовлений Мінсоцполітики проект розпорядження «Про перенесення робочих днів у 2016 році»

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 листопада розглянув підготовлений Мінсоцполітики проект розпорядження «Про перенесення робочих днів у 2016 році».

З метою створення сприятливих умов для святкування 7 січня — Різдва Христового, 8 березня — Міжнародного жіночого дня та 28 червня — Дня Конституції України, а також раціонального використання робочого часу Кабмін рекомендує керівникам підприємств, установ і організацій (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ) перенести у порядку і на умовах, установлених законодавством, у 2016 році для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з:

  • п’ятниці 8 січня — на суботу 16 січня;
  • понеділка 7 березня — на суботу 12 березня;
  • понеділка 27 червня — на суботу 2 липня.

Отже, підприємства, керівники яких скористаються рекомендаціями Кабміну, на Різдво відпочиватимуть чотири дні: з 7 по 10 січня, у березні наступного року отримають чотириденні канікули з 5 по 8 березня. І на День Конституції України теж матимуть чотири дні відпочинку: з 25 по 28 червня.

Підготувала Ольга Савченко,

редактор-експерт «Експертус Кадри»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді