Зразок наказу про простій через спеку

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.

Улітку причиною нещасних випадків часто стає дія підвищеної температури повітря. Вона може спричиняти патологічні зміни в організмі людини: гостре перегрівання, порушення водно-сольового обміну, діяльності серцево-судинної і нервової систем. Працівник, який виконує роботи у спекотних умовах, швидко втомлюється і починає працювати повільніше.

Як запобігти професійним захворюванням, спричиненим дією підвищеної температури

Підвищена температура повітря робочої зони та поверхні обладнання належить до фізичних небезпечних і шкідливих виробничих чинників. Роботодавець має ретельніше планувати виробничі завдання та скоротити час перебування працівника в спекотних умовах.

Як урятуватися від спеки

Як урятуватися від спеки

Скоригувати графік роботи у спеку можна двома способами: ввести додаткові перерви або оголосити простій.

При підвищенні температури повітря у виробничих приміщеннях до показників, що перевищують норми, передбачені ДСН 3.3.6.042-99 «Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень», затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України від 01.12.1999 № 42, складають відповідний акт. 

На підставі такого акту на підприємстві оголошується простій до дня, коли температура у виробничих приміщеннях знизиться до передбачених законодавством показників. Водночас керівник підприємства видає наказ про простій через спеку. 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді