Програма проведення протиаварійного тренування

Протиаварійні тренування — одна з обов'язкових форм роботи з персоналом. Для їх організації потрібна програма проведення протиаварійного тренування. Шаблон такої програми наводимо у статті.

Проведення протиаварійних тренувань передбачено Правилами проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж, затвердженими наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24.12.2013 № 991.

Як організувати роботи з підвищеною небезпекою під час воєнного стану

У процесі тренування відтворюються технологічні режими, які пов'язано з порушенням роботи устаткування, його пошкодженням або руйнуванням, обмеженнями у видачі потужності та електроенергії і тепла або з загрозою для життя і здоров'я людей.

Протиаварійні тренування можуть проводитись на постійних робочих місцях оперативного персоналу або на спеціально обладнаних для цього місцях з використанням тренажерів, комп'ютерів або за схемами.  

У процесі протиаварійних тренувань перевіряють здатність персоналу самостійно або колективно запобігати виникненню і розвитку аварії та забезпечувати її ліквідацію.

Протиаварійні тренування необхідно проводити згідно із заздалегідь розробленою програмою, в основу якої покладено технологічні порушення, які практично можуть трапитися або вже колись траплялися. Програму організації і проведення протиаварійного тренування складають керівник або інший спеціаліст за дорученням керівника.

До розроблення програми керівник протиаварійного тренування за необхідності може залучати будь-кого із фахівців виробничо-технічних служб енергопідприємства.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді