Організуйте захист працівників від коронавірусу

Ми всі нині переживаємо нелегкі часи, але сподіваємося, що найближчим часом повернемося до звичайного життя. Хоча таким, як раніше, воно навряд чи буде. Маски та профілактичні заходи, мабуть, з нами ще надовго. Ознайомтеся з добіркою статей про організацію роботи в умовах карантину та переконайтеся, що на вашому підприємстві ризик спалаху хвороби COVID-19 унеможливлений або хоча б мінімізований.

Як захистити працівників від коронавірусу

Ця стаття — і дороговказ у туманній вірусонебезпечній ситуації, і готовий план мінітренінгів для працівників з наочними матеріалами. Також ви знайдете алгоритм, як відпустити додому працівника, що занедужав на роботі, та зразки необхідних документів.

Засоби індивідуального захисту: що має знати кожен медпрацівник

Коронавірус атакує! На передовій — медичні працівники. Сьогодні як ніколи важливо забезпечити їх засобами індивідуального захисту. У статті підкажемо, які ЗІЗ допоможуть боротися з невидимим ворогом — COVID-19 — та як їх правильно використовувати.

Як організувати профілактичні заходи проти коронавірусу на підприємстві. Готові документи

Єдиний дієвий спосіб захиститися від підступного коронавірусу — це профілактика. Тож, щоб уникнути або мінімізувати поширення COVID-19 серед працівників, організуйте на підприємстві профілактичні заходи. Для вас ми підготували зразки необхідних документів — наказу, плану заходів, інструкції з охорони праці під час дистанційної роботи тощо. І пам’ятайте: ми з вами точно з усім упораємося!

Організовуємо безпечну роботу працівників, яких не можна перевести на віддалену роботу

Підприємства, які працюють під час карантину, повинні зробити все можливе, щоб уникнути або мінімізувати поширення коронавірусної хвороби серед працівників. Яких заходів вжити, щоб убезпечити працівників від зараження коронавірусом? Якщо працівник усе ж інфікувався, то як розслідувати цей випадок?

Як забезпечити пожежну безпеку й цивільний захист на підприємстві під час карантину та надзвичайної ситуації

Чим надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану? Яких заходів має вживати суб’єкт господарювання під час надзвичайної ситуації? Як утримувати приміщення і будівлі в необхідному пожежобезпечному стані? Яку організаційно-розпорядчу документацію розробити? Як взаємодіяти зі службами цивільного захисту? Відповідає експерт.

Чи потрібно дотримуватися нормативних актів з охорони праці при дистанційній роботі

Частина працівників нашого підприємства нині працює дистанційно. Якими мають бути вимоги щодо безпеки праці під час роботи вдома?

Цивільний захист на підприємстві під час надзвичайної ситуації: що варто знати та зробити

Хто організовує та виконує заходи цивільного захисту на підприємстві? Як діяти за режиму надзвичайної ситуації? Що має містити план реагування на надзвичайні ситуації? Роз’яснює експерт.

Перевірки стану та умов праці в структурних підрозділах під час карантину

Чи можна під час карантину проводити перевірки стану й умов праці в структурних підрозділах підприємства, зокрема на його територіально віддалених об’єктах? Відповідає експерт.

Як відновити роботу підприємства під час карантину

Із листа до редакції: «Підприємство відновлює роботу в умовах карантину. Працівники повертаються з відпустки та віддаленої роботи. Як їх ознайомити зі змінами умов праці? Чи потрібно їм проводити інструктаж? Якщо так, то який саме?»

Де треба носити маски

Кабмін постановив, що захисні маски треба носити в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті. Попередні карантинні обмеження зобов’язували носити маски в громадських місцях. Де тепер треба перебувати в масці, а де можна без неї?

Як, коли та скільки дезінфікувати гаджети й оргтехніку

МОЗ наполегливо рекомендує під час пандемії COVID-19 регулярно очищати поверхні, яких торкаєтеся, мити руки та не чіпати обличчя. Ви впродовж дня постійно користуєтеся смартфоном і часто підносите його до обличчя, торкаєтеся й електронних пристроїв. З’ясуйте, як запобігти поширенню інфекцій через телефони та ноутбуки.

Як дотримати соціальної дистанції в офісі та приймати відвідувачів під час адаптивного карантину

Як під час адаптивного карантину організувати температурний скринінг працівників за вимогами законодавства, приймання відвідувачів та утилізацію масок.

Інструкція з охорони праці під час роботи на підприємстві в умовах карантину

Скачуйте шпаргалки:

Як зупинити коронавірус

Міфи і правда про коронавірус

Коронавірус: коли потрібна захисна маска

Як надягати та знімати ЗІЗ для медпрацівників

Як застосовувати рукавички: піраміда ВООЗ

Протоколи виходу на вулицю. Дії проти коронавірусу

Дезінфекція транспортних засобів

Як очищати прилади: загальні рекомендації

Як дбати про гігієну мобільного телефона

Дивіться вебінари:

Яких заходів має вжити роботодавець під час епідемії коронавірусної інфекції

Як забезпечити пожежну безпеку та цивільний захист на підприємстві у період надзвичайної ситуації та карантину

Як в умовах карантину організувати безпечну роботу працівників, яких не можна перевести на роботу у віддаленому режимі



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді