Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Дізнайтеся, чи потрібно вести на підприємстві журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки.

Бланк Журнала регистрации вводного инструктажа по вопросам техногенной безопасности

Техногенна безпека — це відсутність ризику виникнення аварій та/або катастроф на потенційно небезпечних об’єктах, а також у суб’єктів господарювання, що можуть створити реальну загрозу їх виникнення (пп. 43 п. 1 ст. 2 Кодексу цивільного захисту України).

Орієнтовний перелік документів із техногенної безпеки

Правилами техногенної безпеки, затвердженими наказом МВС від 05.11.2018 № 879 (далі — Правила № 879), передбачено проведення навчання з питань техногенної безпеки і навчання діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Воно організовується з метою підготовки населення, сил цивільного захисту та органів управління до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

За результатами навчань працівники підприємства повинні знати:

  • вимоги стосовно власної безпеки та безпеки підприємства, встановлені на території підприємства, та виконувати їх;
  • основні номери телефонів оперативних чергових аварійно-рятувальних формувань та у разі виявлення порушень негайно повідомляти їх про можливу небезпеку;
  • правила поведінки у разі виникнення аварійних ситуацій та аварій і не вчиняти дій, які можуть призвести до виникнення або поширення аварії чи надзвичайної ситуації;
  • основні заходи та способи захисту від шкідливого впливу небезпечних речовин та наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру, порядок надання домедичної допомоги потерпілим, правила користування засобами радіаційного, хімічного захисту та захисними спорудами.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки Які санкції за порушення вимог законодавства з питань пожежної безпеки

Допуск до роботи працівників здійснюється тільки після проходження ними навчання з цивільного захисту, зокрема навчання з техногенної безпеки, інструктажів і перевірки знань.

Чи потрібно вести журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки у 2021 році

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань техногенної безпеки був передбачений Правилами техногенної безпеки у сфері цивільного захисту на підприємствах, в організаціях, установах та на небезпечних територіях, затвердженими наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.08.2007 № 557. Однак з 02.01.2019 ці Правила втратили чинність. Правилами № 879 не передбачено необхідності ведення журналу.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді