Служба охорони праці: коли створювати, як забезпечити ефективність роботи

Головне завдання служби охорони праці — запобігти нещасним випадкам, професійним захворюванням і аваріям на підприємстві. Чому ж іноді між СОП і роботодавцем, СОП і працівниками виникає конфлікт інтересів? Уникнути розбіжностей та ефективно організувати роботу СОП допоможе тематична добірка статей.

Для Вашої зручності статті на тему служби охорони праці на підприємстві зібрано в одній тематичці.

Служба охорони праці

Які зміни внесли до Типового положення про службу охорони праці

Зі статті дізнаєтесь, які зміни внесли до Типового положення про службу охорони праці. Нововведення прокоментував працівник Державної служби України з питань праці.

Як організувати роботу служби охорони праці на малих та середніх підприємствах

А чи знаєте ви, що понад 99% українських підприємств — малі та середні? Експерт роз’яснив, як організувати роботу служби охорони праці на таких підприємствах.

Як організувати роботу СОП, щоб уникнути суперечок із роботодавцем

А чи знаєте ви, що на відміну від служб охорони праці в країнах ЄС СОП на українських підприємствах мають право зупиняти виробництво у разі порушень, які загрожують життю або здоров’ю працівників. Про інші нюанси роботи служби — читайте у статті.

Плануємо роботу з охорони праці на підприємстві. Зразок

У статті підкажемо, як спланувати роботу з охорони праці на підприємстві. Спеціально для вас експерт навів орієнтовний план роботи служби охорони праці на рік.

Перевіряємо стан охорони праці на підприємстві. Перелік документів

Ще не спланували перевірку стану охорони праці на підприємстві? Стаття вам у поміч. З’ясуйте, на що звернути увагу під час перевірки, а також скачайте необхідну документацію.

Як створити службу охорони праці

Чи може до служби охорони праці входити тільки один інженер? Чи можна її підпорядкувати першому заступнику генерального директора? Читайте в статті.

Служба чи відділ охорони праці

Правомірними є обидва варіанти — і відділ охорони праці, і служба охорони праці. Однак, якщо утворити службу, виникнуть формальні проблеми з визначенням кваліфікаційних вимог до особи, яка очолюватиме підрозділ. Стаття вам у поміч.

Чи може один фахівець відповідати одночасно за охорону праці, пожежну безпеку, цивільний захист

На вашому підприємстві фахівець з охорони праці відповідає ще й за пожежну безпеку та цивільний захист? У статті підкажемо, чи правомірно поєднувати функції кількох посад в одній.

Додаткові обов’язки для фахівця з охорони праці

Чи можна призначати фахівця з охорони праці відповідальним з нагляду за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання? Читайте в статті.

Чи правомірно створити службу охорони праці, а з інженером з охорони праці укласти ЦПД

На нашому підприємстві понад 100 працівників. Ми створили службу з охорони праці. Інженером з охорони праці запросили стороннього спеціаліста, з яким уклали цивільно-правовий договір. Чи правомірно вчинили? Дізнайтеся зі статті

Хто такий уповноважений із питань охорони праці

Які обов’язки має уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці (уповноважений з ОП). Ця особа увільнена від виконання основних обов’язків відповідно до штатного розпису? Читайте у статті.

Ці та інші корисні статті Ви знайдете у Довіднику спеціаліста з охорони праці.

Служба охорони праці



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді