Комісія з перевірки знань: склад та керівник

1207

Запитання

Чи може комісія з перевірки знань працівників з питань охорони праці складатися з двох людей?

Відповідь

image13

Навчання з охорони праці: як організувати на підприємстві

Комісію з перевірки знань працівників з питань охорони праці створюють наказом керівника підприємства. Таку комісію формують з числа посадових осіб (включаючи спеціалістів служби охорони праці, юридичної служби, виробничих, технічних і технологічних служб, у разі наявності профспілки — її представників або уповноважену особу).

Очолює комісію здебільшого керівник підприємства або його заступник.

У Держпраці наголосили, що мінімальна кількість осіб, які входять до складу комісії, — три.

Зауважте: організацію навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників на підприємстві здійснюють працівники служби кадрів або інші спеціалісти, яким роботодавець доручив організацію цієї роботи.

Джерело: Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13769

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69825

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91722

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1122