Неповнолітній працівник: оплата робочого часу

529

Запитання

Як оплачувати працю неповнолітніх працівників, якщо вони працюють за умов скороченого робочого часу?

Відповідь

image33

Інфостенд. Праця неповнолітніх під час воєнного стану

Кодекс законів про працю України (ст. 194) встановлює, що заробітна плата працівникам молодше вісімнадцяти років при скороченій тривалості щоденної роботи виплачується в такому ж розмірі, як і працівникам відповідних категорій при повній тривалості щоденної роботи.

Таким чином, навіть скорочений робочий час оплачується неповнолітнім працівникам за тією ж тарифною ставкою (посадовим окладом), як і робочий день нормальної тривалості дорослому працівникові (з урахуванням тієї ж спеціальності, кваліфікації та інших рівних умов).

Тобто скорочення робочого часу не повинно впливати на оплату праці неповнолітніх працівників.

Джерело: Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Перенесення робочих днів

Щороку Кабмін видає розпорядження про перенесення робочих днів. Через військовий стан в Україні діють інші норми законодавства. Дізнайтеся, більше про них зі статті.
29523

Як правильно залучати працівників до надурочних робіт

Перш ніж навантажити працівників додатковою роботою, потрібно звіритися із законодавством, яке визначає порядок застосування надурочних робіт. Що змінилося під час воєнного стану — дізнайтеся зі статті.
13533

Тривалість робочого часу

Що таке нормальна тривалість робочого часу та в яких випадках встановлюється скорочена тривалiсть робочого часу, які норми тривалості робочого часу на 2023 рік? Відповіді на ці та інші питання, пов’язані з балансом робочого часу, — у статті.
43746