Безпечна експлуатація генераторів

2362

Запитання

Яких правил безпеки слід дотримуватися під час використання генераторів?

Відповідь

image12

Генератори на підприємстві: які вибрати та як безпечно експлуатувати

Варто пам'ятати, що пересувні електростанції — це джерело підвищеної небезпеки. Тож під час встановлення дизельних або бензинових електрогенераторів потрібно дотримуватися таких вимог:

  • генератор слід розміщувати на рівній надійній поверхні;
  • генератор має бути розміщений або ззовні будівлі (бажано під навісом), або в окремому технічному приміщенні, де буде вистачає простору та працює вентиляція (слід також забезпечити можливість провітрити таке технічне приміщення);
  • відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівлі, стіни з вікнами, автомобілі) має становити не менш ніж 6 м (виняток — суцільні негорючі стіни без вікон, в такому разі мінімальна відстань може становити 1 м).

check-mark.png Скачайте зразок інструкції з охорони праці під час приймання, зберігання і видачі пально-мастильних матеріалів

 

signs.png Більше про безпечне виконання робіт у разі раптового вимкнення електропостачання

 

Підключення генератора має проводити кваліфікований електрик з дотриманням відповідної інструкції з підключення та експлуатації. Усі виявлені пошкодження електричних провідників або обладнання необхідно усувати негайно.

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для заправника при виконанні робіт згідно з його обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
18400

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14797

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
26001